Няма никакви причини и основания аз да се оттегля като

...
Няма никакви причини и основания аз да се оттегля като
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Няма причина да се оттеглям от правния съвет на президента

Няма никакви аргументи и учредения аз да се отдръпва като член на правния съвет на президента Румен Радев . Това съобщи пред bTV Борислав Цеков, шеф на Института за съвременна политика.

Преди месеци от Комисията за отбрана на персоналните данни ( КЗЛД) глобиха членът на Комисията за битка с дискриминирането Петър Кичашки и членът на правния съвет на президентството Борислав Цеков с 10 хиляди лева Санкцията бе за потребление на персоналните данни на хора, които не са дали позволение за това, като подкрепящи рефернедума на Слави Трифонов.
 От Демократична България желаят президентът да уволни Цеков и Кичашки
От Демократична България желаят президентът да уволни Цеков и Кичашки

Поводът - остарели кавги

Борислав Цеков съобщи, че той съди Комисията за отбрана на персоналните данни за нелегално взето решениe . Причината - той и Петър Кичашки не са били призовани или известени, както и не им е дадена опция да показват възражения по глобата.

Това беше мотивът както депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова , по този начин и извънпарлементарната политическа групировка Демократична Българи я да изискат президентът Радев да освободи Цеков и Кичашки. Искането за тяхната оставка бе по време на дебатите, преди да бъде отхвърлено ветото на президента върху Закона за персоналните данни .
 Борислав Цеков дефинира офанзивата против него като опит да му затворят устата
Борислав Цеков дефинира офанзивата против него като опит да му затворят устата

Десислава Атанасова тиражирала неистини, счита Цеков

В описите с имена и персонални данни бяха наранени и публицистите от bTV Канна Рачева и Мария Цънцарова, които не са знаели, че техните персонални данни са употребени в тази подписка.

Обяснението на Цеков е, че по време на събирането на подписи за референдума през 2016 година техни недоброжелатели са вписали в подписката непознати данни, с цел да дискредитират самодейността им . Проблемът е, че жителите не са длъжни да показват персоналната си карта при присъединяване в такива подписки, разяснява шефът на Института за съвременна политика.

По думите на Цеков депутатът от ГЕРБ е била подведена от погрешни изявления. Като погрешно изказване той дефинира, че двамата с кичашки били наказани за корист с персонални данни. " Осъждане няма и не може да има, тъй като няма нито наказателни каузи, нито каквото и да било, а става дума за едно административно произвеждане ", посочи Цеков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР