Няма никаква непосредствена опасност за територията или гражданите на България,

...
Няма никаква непосредствена опасност за територията или гражданите на България,
Коментари Харесай

Николай Денков: Няма опасност за гражданите на България

Няма никаква непосредствена заплаха за територията или жителите на България, които се намират на нашата територия. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков след съвещанието по отношение на изострената обстановка в Руската федерация, свикано в Министерския съвет.

На съвещанието е разисквано още и ситуацията на българските жители на територията на Русия.

В съвещанието участваха вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, министрите на защитата и на вътрешните работи Тодор Тагарев и Калин Стоянов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, ръководителят на Държавната организация „ Национална сигурност " Пламен Тончев, ръководителят на Държавната организация " Разузнаване " Антоан Гечев и шефът на службата „ Военно разузнаване " бригаден военачалник Венелин Венев.

Премиерът Денков означи, че по време на съвещанието е била обменена наличната информация. Всички би трябвало да бъдат спокойни, няма нещо, което да наподобява притеснително в този миг, увери Денков.

Имаме български жители на територията на Руската федерация. По-голямата част от разискването мина в това какви опасности има за тях и по какъв начин бихме могли да им помогнем, в случай че обстановката излезе от относително спокойния, досега, интервал, уточни Денков.

Разузнавателните служби на нашите сътрудници в Европейски Съюз, НАТО, подават и обменят информация, уточни министър председателят в отговор на въпрос с кои сътрудници са в контакт българските управляващи.

Информацията е на Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР