Няма напрежение в кабинета заради исканата оставка на вътрешния министър

...
Няма напрежение в кабинета заради исканата оставка на вътрешния министър
Коментари Харесай

Мария Габриел: Въпросът за оставката на вътрешния министър не стои на дневен ред

" Няма напрежение в кабинета поради желаната оставка на вътрешния министър Калин Стоянов. Има изясняване на обстановката, носене на отговорност на вероятно надминали пълномощията си, както и голяма признателност към служителите на реда и чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които съзнателно си правят работата. Минахме този стадий, въпросът за оставката му не стои на дневен ред. Стана ясно, че министър Стоянов е воден в своите дейности от това да има самостоятелност на Министерство на вътрешните работи във връзка с неговите решения, отстоява правилата за нулева приемливост към насилието. "

Това съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

По думите ѝ след разбора на обстоятелствата във връзка с хора, които са си надвишили пълномощията, вътрешният министър ще направи нужното те да понесат своята отговорност.

 

Мисля, че минахме към този момент този стадий, въобще този въпрос не стои на дневен ред, сподели Габриел. " Това, което стана ясно, е, че министър Стоянов е човек, воден в своите дейности от това да има самостоятелност на Министерство на вътрешните работи във връзка с техните решения, че е човек, отстояващ правилата на нулева приемливост към насилието и е човек, който в резултат на разбора и на  обстоятелствата по повод към хора, които са надминали пълномощията си, ще направи нужното те да понесат своята отговорност ", уточни още Габриел. 



Тя разяснява и настояването на премиера Министерство на вътрешните работи да ревизира отправяли ли са служители на реда закани към министър от кабинета. Според Мария Габриел по тази причина си има служби и би трябвало да бъде получена информация.

Кабинетът Денков - Габриел

" Всеки един министър в това държавно управление е утвърден от Николай Денков и Мария Габриел. Не е значимо кой чие предопределение е, а какви са резултатите от работата. Важно е спазването на управническата стратегия и приносът на всеки министър ", добави Мария Габриел.

Мария Габриел означи, че Стоянов има отлични резултати по отношение на работата за Шенген и това се признава от всички сътрудници - освен от Австрия и Нидерландия, само че и във връзка с работата с Турция, Италия, Германия.


Шенген

" Само за 6 месеца ръководство на това държавно управление е ясно оценено, че България би трябвало да бъде в Шенген, има обилни резултати и по отношение на еврозоната, цени се ясната поддръжка на страната ни за Украйна. Неслучайно България беше измежду първите страни, които изведе свои жители от Ивицата Газа ", съобщи Мария Габриел и разясни, че се вършат описи.

Според Мария Габриел би трябвало да бъдем деликатни по отношение на мненията за възможностите на България да влезе в Шенген след проведението през вчерашния ден парламентарни избори в Нидерландия.

" Нека да се сформира държавно управление, не се наемам с дата за Шенген ", означи Мария Габриел.

" Аргументите са политически, стопански, има ясни обстоятелства. България несъмнено пази външната граница на Европейския съюз. Не се молим за нещо, България си отстоява позицията и мястото ", сподели още Мария Габриел.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР