Няма напредък в работата на временната парламентарна комисия, която разглежда

...
Няма напредък в работата на временната парламентарна комисия, която разглежда
Коментари Харесай

След 3 заседания: Нулев напредък в комисията за сигналите на Босия, той напусна бесен

Няма прогрес в работата на краткотрайната парламентарна комисия, която преглежда сигналите на Николай Колев - Босия за злоупотреби при приемането на шофьорски книжки.

Днес депутатите от комисията прекъснаха ваканцията си, с цел да се съберат изключително. От разискването не стана ясно обаче каква работа е била свършена след сигналите на Босия за корупция при издаването на шофьорски книжки. По думи на ръководителя на комисията Станислав Иванов от ГЕРБ, тяхната работа не е да проверяват, а да прегледат данните и да потърсят мнението на засегнатите страни.

Според Иванов изнесените документи от Николай Колев не са обстоятелства, а мнение. Депутатът от ГЕРБ подчерта, че комисията ще излезе с публично мнение след месец, а преди този момент той не желае да показва персонално мнение по сигналите за корупция в ДАИ.

" Моето персонално мнение няма значение. Поискал съм мнение от Прокуратурата и Министерството на превоза ", коментира Станислав Иванов.

Преди съвещанието Николай Колев - Босия съобщи пред публицисти, че чака членовете на комисията " още веднъж да шикалкавят и да разводняват нещата ".

" Ако го създадат - аз ще напусна съвещанието, защото нямам никакво желание да вземам участие в читалищни, селски сюжети. Аз желая решение всъщност, а те се пробват да ни вкарат в една казуистика, от която всички губим, тъй като по този метод избиват българите по пътищата ", каза той.

И съвещание не се размина без скандал. Николай Колев заплаши, че ще напусне съвещанието, в случай че бъде дадена думата на шефа на " Автомобилна администрация " Дамян Войновски. Според Босия Войновски е лъжец и по тази причина разгласи, че не желае да го слуша. Все отново шефът на " Автомобилна администрация " взе думата, защото бил задължен да отбрани името си:

За разлика от Николай Колев, аз не кривя истината. Образувал съм дело, за това че в неговия блог той ме назовава " нарушител ". Ще формирам дело, че ме назовава и " измамник ", безапелационен бе той.

След изявлението на Дамян Войновски обявилият гладна стачка Босия напусна ядосан залата.

В съвещанието участваха още омбудсманът Мая Манолова и някогашният длъжностен министър председател Ренета Инджова.

Омбудсманът Мая Манолова разгласи, че ще изиска от премиера Бойко Борисов да образува междуведомствена комисия да проверява автомобилната администрация, тъй като сегашната конструкция няма нужните пълномощия, а също така работи прекомерно постепенно. Тя акцентира, че ще упорства в тази комисия да вземат участие и жители, които поддържат митинга на Босия.

Общественият бранител попита още за какво няма наложени административни санкции на чиновници в " Автомобилна администрация ", уличени обществено в корупция, които все още са обвинени и подсъдими.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР