Няма начин Путин да спечели войната в Украйна, той вече

...
Няма начин Путин да спечели войната в Украйна, той вече
Коментари Харесай

Байдън от Хелзинки: Путин вече загуби войната с Украйна

" Няма метод Путин да завоюва войната в Украйна, той към този момент я загуби “, заяви в Хелзинки президентът на Съединени американски щати Джо Байдън. " Не имам вяра, че войната ще продължи години ", добави американският президент. В отговор на журналистически въпроси Байдън приказва и за водача на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин.  " Господ знае какво ще се случи с него, ние даже не знаем къде е ", сподели стопанинът на Белия дом.

" Путин към този момент загуби, той има проблем с това какво да прави по-нататък ", разяснява президентът на Съединени американски щати Джо Байдън по време на взаимна конференция с финландския президент Саули Ниинисто в Хелзинки. " Няма по какъв начин да завоюва войната в Украйна, той към този момент я загуби тази война " уточни Джо Байдън, запитан дали Русия ще продължи войната с цел да попречи на Украйна да се причисли към НАТО.

" Не имам вяра, че войната ще продължи с години по две аргументи - първо, не мисля, че Русия ще може да държи страната във война години наред - това са въпроси на запаси и благоприятни условия. Второ, ще има условия, при които най-сетне президентът Путин ще, че не е в полза на Русия, стопански или различен интерес, да продължава тази война. Но не мога да предвидя по какъв начин ще се развие това, уповавам се и чакам, че Украйна ще реализира прогрес в отбраната си, което ще генерира повече договаряния ", съобщи Байдън.

Американският президент не чака Путин да употребява нуклеарно оръжие. Журналистите засегнаха и въпроса за размяната на пандизчии с Русия и освобождението на журналиста Еван Гершкович и други затворени американци, той съобщи: „ Възприемам това доста съществено, ние вършим всичко допустимо, с цел да освободим американски жители, арестувани в Русия или другаде. Този развой продължава и в този момент ". Говорейки за Пригожин пък Байдън си разреши съвет: " Бог знае какво ще прави, даже не знам къде е и какви връзки има. Ако бях на негово място, щях да внимавам какво хапвам. Никой не знае какво е бъдещето на Пригожин в Русия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР