Няма начин Филип Буков, който играе Александър в новия сериал

...
Няма начин Филип Буков, който играе Александър в новия сериал
Коментари Харесай

Филип Буков скача от сакатлък в сакатлък - счупвания, изваждане на рамо, разкъсано сухожилие и минискус

Няма метод Филип Буков, който играе Александър в новия сериал на Би Ти Ви „ Татковци ”, да се откаже от спорта. Не позволява подобен вид, макар че всяка година най-малко веднъж-два пъти е пациент на ортопед-травматолог, а от време на време бележи и върхове – неведнъж строшаване, няколко интервенции или брой контузии за малко време.

Последната травма на 27-годишния артист, прочут и като доктор Хаджихристев от сериала „ Откраднат живот ” по Нова тв, е на коляното. Филип спукал капачкат а, само че все пак се присъединил в скорошния маратон в София. Травмата получил след злополука с мотор през септември. През февруари пък артистът бе с извадено ляво рамо. Пак след рухване с мотор. „ В събота се пребих с мотора, както се очакваше, обаче е било повече от регулярното. Боля ме няколко дни рамото и в последна сметка посетих експерт, който откри извадено рамо и ми го намести. Казаха да почивам, само че не го виждам по какъв начин ще стане. Типично в мой жанр! ”, изясни Буков тогава.

Филип, който е бил съученик с първенеца Ангел Караньотов, наследник на Аня Пенчева, е почитател освен на моторите. Актьорът е някогашен боксьор , като и в този момент продължава да е спаринг сътрудник на Тервел Пулев. Филип е ученик на Класическата гимназия и е учил Философия в Софийския университет, преди да приключи последния клас на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ. Актьорът има и магистратура по Лингвистика в Софийския университет. И въпреки всичко спортът постоянно е бил значим за него и е заемал основна част от всекидневието му. Филип тренира на Спинбайк у дома, кара сърф, колело в планината, част е от каскадьорската група към НСА при Емил Видев, кара още сноуборд и ски. В НСА е постоянен на всички уреди, като най-често прави салта и може да бъде забелязан на лостовете и успоредката. Затова дланите му са все загрубели, като че копае в нечий двор по през целия ден. „ Да, на моята другарка, като е с чорапогащник, й пущам бримки ”, показа Филип в свое изявление предходната година, като не издаде коя е приятелката му.

Актьорът е познавач по салтата. Само че с тази пристрастеност си докарал интервенция и две счупвания на безименния пръст през 2018 година Случката се разиграла навръх Коледа, когато с негов другар намирили работеща столична зала с концепцията да упражняват. Актьорът щял да учи другаря си по какъв начин да прави салта. Батутите в залата ги „ изхвърляли ”  и било по-лесно, поради което се заели с двойни предни и задни салта. В този интервал Филип таман учел странично. Първо салто, второ, трето път и при последното приземяване, стъпил на пръсти. Батутът го изхвърлил напред и Филип се подпрял на някакъв борд, само че с задоволителна мощ, че да си натроши пръстите и да скъса сухожилие. Не схванал незабавно. Ръката му се надула, боляла го, само че решил, че ще му мине. Ден-два преди Нова година Филип предходна около ИСУЛ и защото положението на ръката му не се подобрявало, минал за фотография. „ Установиха, че съм си натрошил костите и на безименния пръст имам някакво спираловидно строшаване и проваляне на пръста ”, обяснявал е звездата. Сложили му гипс. По-късно изпратил по телефона фотографията на чичо си, който е ортопед-травматолог. Казал му, че е за интервенция. Филип спорил, само че най-после се съгласил на обзор при състудент на чичо му – доцент във ВМА.

На 5 януари, както си е с гипс, артистът се появил за обзор. Лекарят му обяснил, че са минали към този момент 10 дни, ръката е почнала да заздравява и пръстът му ще бъде сред 7 мм и 1 см по-къс. Освен това ще е крив. „ Той си остана крив, само че тъй като го счупих повторно ”, допълвал е Филип историята. Вечерта след прегледа, той влезнал по неотложност за интервенция. „ Да си на 70 години, да не се оперираш. Но на следващия ден ще те накарат да свириш на пиано или китара за някое зрелище или филм и няма да можеш да си ползваш пръста ”, с този аргумент лекарят го убедил. Това бил един от дребното пъти, в които Филип е следвал лекарски рекомендации.

На 20-тия ден след интервенцията, артистът трябвало да отиде да му смъкват конците. Щом се появил, медицинските сестри му се скарали, че не е идвал за промяна на марлята. Буков не го направил, тъй като по нея имало кръв единствено на китката. Сгрешил, тъй като кръвта се съсирила и конецът се спекъл, а бил вътрешен тегел. „ Дойдоха две медицински сестри да ми държат ръката, а старшата ще вади конеца. Дърпа, дърпа - боли грубо. Конецът се извади шурна една кръв и припаднах ”, споделял е Филип.

Актьорът не чакал дълго да се върне към нормалния си всекидневен темп. Малко откакто почнал да върви на рехабилитация, Филип посещавал и залата в НСА , тръгнал и на подготовки на постановката „ Братя Карамазови ” в Народния спектакъл „ Иван Вазов ”. По време на подготовките се решило, че един от актьорите би трябвало да бъде вдигнат за кръста и да го хвърлят. Нямало искащи и звездата от „ Татковци ” решил да вдигне сътрудника. Хванал го, тениската му се набрала и повлякла заздравяващия му пръст. Чуло се изпукване, само че Филип помислил, че е невероятно да го е счупил наново. Сигурно единствено е изваден, споделил си, тъй като на мястото имало пластина и три винта. След подготовката, артистът имал зрелище и защото болката не отшумявала, вечерта към 22 ч. напът за у дома минал през незабавен медицински център. Направили му фотография и се оказало, че е натрошил пръста си на същото място. Филип изпратил фотографията на доцента от ВМА, който го оперирал. Лекарят му дал отговор, че го чака в кабинета си на сутринта. Щом го прегледал, експертът декларирал, че дебелоглав като него не познава.

„ Каза ми и че следва процедурата по противоположния ред, само че ще ми излеят пластмаса по ръката и сред 45-60 дни ще съм с шина ”, споделял е Филип Буков. Още на втората седмица артистът се снимал в зала на НСА по какъв начин прави предно и задно салто с шината. Пратил клипчето на лекаря, който, несъмнено, му се скарал. Няколко месеца по-късно имал раздрано сухожилие. Актьорът е късал и минискус, което пък било за първи път.

Въпреки че около увлеченията си , Филип постоянно се снабдява с контузии, няма желание да се отхвърля. Той продължава да спортува интензивно. Сред пристрастеностите му е автомобилизмът, като тренира на писта с рали първенец. Филип има проекти да изкара курсове по парашутизъм, тъй като мечтае да скочи с уингсют бейсджъмп - един от тези костюми като на летяща катерица. Продължава и с бокса. Фитнесът надали има потребност да се загатва. Младият артист тренира всеки ден. Редовен е и в НСА. „ Никога не са ме тормозили контузиите. Единствено съм неудовлетворен, че ме вадят за известно време от спорта ”, казвал е Филип Буков.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР