Няма логика сирийският лидер Башар Асад да използва химическо оръжие

...
Няма логика сирийският лидер Башар Асад да използва химическо оръжие
Коментари Харесай

Мехмед Мехмед: Няма логика Башар Асад да използва химическо оръжие в Сирия



Няма логичност сирийският водач Башар Асад да употребява химическо оръжие в Сирия и то в случай, че той печели с борбата с стандартни оръжия. Това изясни в предаването ни " 12+3 " политологът Мехмед Мехмед.

" В интервал, в който съвсем си е освободил страната от терористи и така наречен бунтовници - за какво да използва химическо оръжие? Не мога да намеря логиката на тези дейности, а и преди четири-пет години от Организацията за възбрана на химическите оръжия бяха стигнали до констатация, че химически оръжия са попаднали в ръцете на терористите ", добави Мехмед. 

Междувременно, в сряда интернационалните специалисти от Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще дойдат в сирийския град Дума. Те са там, с цел да проверяват хипотетичната химическа офанзива, осъществена на 7 април, като забавянето се постанова поради разминиране на пътища, водещи към града. 

" Силите, които сега дефинират политиката на Сирия са Русия и Иран ", посочи политологът, както и предвижда какво би се случило, в случай че Башар Асад бъде отхвърлен: 
" След него ще бъде още повече като разграден двор - ще има сили, които ще бъдат под властта на Саудитска Арабия и Израел от една страна, а други под на Турция, а трети под властта на Иран ". 

Според Мехмед, две са аргументите за намесата на Англия и Франция в Сирия - вътрешни проблеми в самите страни и ползи на мултинационални корпорации. " А Съединени американски щати желаят тотална смяна на държавни и политически граници в този регион ", добави политологът. 

Подробности, както и цялото изявление, можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР