Няма логична, най-вече рационална причина, особено, при положение, че нито

...
Няма логична, най-вече рационална причина, особено, при положение, че нито
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Май и част от политиците се оказаха изненадани от развитието на ситуацията

„ Няма разумна, най-много рационална причина, изключително, в случай, че нито една от политическите обединения не желае предварителни избори “. Така политологът Христо Панчугов разяснява по " Дарик " развоя на политическите събития у нас, след които стана ясно, че България още веднъж отива на предварителни парламентарни избори.

„ Втората причина, заради която сходно развиване е изненада, е обвързвана с обстоятелството, че тъкмо тези тематики наподобява бяха споделени в границите на едно ръководство (съдебната промяна, влизането в Шенген и еврозоната – бел. ред.). Тоест и двете обединения бяха създали поръчката, че по тези тематики има единодушие, че те са най-важното нещо, което следва да се развие като политически решения оттук насетне и, че те са смисълът на едно взаимно ръководство. Очевидно се оказва, че има други аргументи, които са много по-силни и които водят до счупването на опцията за такова ръководство “, проучва Панчугов.

Според него обаче задаващите се предварителни парламентарни избори не са огромна изненада заради други фактори.

„ Изглежда огромна част от политиците, участници в това ръководство в действителност се оказаха сюрпризирани от развиването на обстановката. Усещането, че някакви неща се случват просто, тъй като доста ги желаеме и тъй като те са положителни сами по себе си без да бъдат подкрепени и подплатени с процедурни решения, с гаранция за подписано съдружно съглашение, неща, които ние се опитвахме да разбираем, че са значими още от основаването на това ръководство, в действителност прави тази изненада много по-малка “, сподели политологът.

Той акцентира, че в тази обстановка главният губещ е българският народ и изрази терзание за връзката на политическата сцена оттук нататък.

„ Опасявам се, че българските политици към този момент са неспособни да водят диалог между тях, само че най-много да си имат доверие и да могат да наложат нужните ограничения, както и да платят цената за това “, сподели Христо Панчугов.

Той въпреки всичко съобщи, че вижда разлика сред актуалната обстановка и политическата рецесия през 2020 година и 2021 година с поредност от предварителни избори, като акцентира, че в този момент политиците осъзнават, че губещи от неналичието на ръководство са всички.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР