Няма криза, всичко е манипулация (в. Миллиет), Доверете се на

...
Няма криза, всичко е манипулация (в. Миллиет), Доверете се на
Коментари Харесай

Ердоган: Няма криза, всичко е манипулация

" Няма рецесия, всичко е операция " (в. " Миллиет " ), " Доверете се на силата на нашата стопанска система " (в. " Сабах " ), " Ще ставаме още по-силни " (в. " Милят " ) - под тези и други сходни заглавия тази заран турските вестници извеждат цитати от тирада на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Анкара, в която той отхвърли изказванията, че Турция претърпява икономическа рецесия.

Ердоган приказва пред ръководителите на 30 огромни компании от Съединени американски щати, всред които Ситибанк и Боинг, и им изпрати ясни послания: Ние сме една от страните, които са най-надеждни за вложения. Инвеститорите, които имат доверие в турската стопанска система, ще завоюват, написа " Сабах ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Турция ще продължи с измененията в сходство с потребностите. Турската стопанска система дълго ще резервира представянето си при растежа. Доверете се на силата на нашата стопанска система ", прикани Ердоган вложителите. Президентът сподели, че съгласно него е погрешно да се бъркат политическите тематики с стопански въпроси.

" Всичко това е операция. При нас няма рецесия. Вървим към бъдещето, ставайки по-силни, ще укрепваме още повече ", съобщи Ердоган, представен от в. " Миллиет ".

Той се разгласи също за отвод от потребление на задгранична валута при вътрешни заплащания. " В тази страна към този момент няма да има наеми и сходни в долари, евро, това, това. От тук нататък в тази страна важат турските лири ", сподели той. " Тук е Турция, тук не е Америка. Тук тежи турската лира ", добави Ердоган, отхвърляйки възраженията против сключването на контракти за наем в турски лири. Той предизвести също, че тези, които се пробват да вредят на стопанската система на Турция, като употребяват $, " ще платят " за това, написа " Дирилиш постасъ ".

Президентът подчертава и върху изминатия от страната път през последните две десетилетия. " Днешна Турция е в пъти по-силна, по-богата, по-самоуверена от онази Турция преди 20 години ", съобщи той.

В речта си Ердоган посочи и постигнатото в Сочи съглашение за Идлиб сред него и президента на Русия Владимир Путин, определяйки го като " стъпка за мир в Идлиб ", написа " Милят ". Той пожела тази стъпка да бъде надградена.

" Министрите на защитата на двете страни към този момент сложиха подписи под това съглашение. Казахме: дано към този момент не се пролива кръв в Идлиб, дано сълзите спрат и дано създадем всяка нужна крачка в името на това ", уточни Ердоган, добавяйки, че са били контрактувани общо 12 точки за сирийската провинция, които са към този момент подписани. " Ето това беше стъпка към мира до нашите граници. Дай Боже да има продължение ", сподели президентът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР