Няма констатирани сериозни нарушения, показва поредната проверка на контролните органи

...
Няма констатирани сериозни нарушения, показва поредната проверка на контролните органи
Коментари Харесай

РЗИ: Магазините спазват мерките срещу вируса

Няма установени съществени нарушавания, демонстрира следващата инспекция на контролните органи в отворените търговски обекти в столицата, съобщи БНР.

Екип на столичната РЗИ регистрира, че магазините са основали нужната организация за безвредното посещаване на клиентите.

Проверката на здравните инспектори стартира в комерсиална верига за играчки и домашни използва, където опашката от клиенти се разреди едвам след нашата поява. Не извън, а вътре бе установено нарушаване - клиенти с погрешно сложени персонални защитни средства, изясни Моника Драгнева, контрольор в РЗИ.

" Актът се сформира на виновното лице в комерсиалния обект, защото не е основало вярно организация и е позволило вътре да влезнат гости с погрешно сложени персонални защитни средства, покриващи носа и устата ", сподели тя.

Санкциите варират от 300 до 1000 лв.. Други нередности нямаше: " Допускат се точния брой хора в магазина. Имаше маркировка, която жителите съблюдаваха и на касите в това число, а извън опашката е  през метър ".

Проверката продължи в огромна хранителна верига. На входа ни посрещна чиновник на защитата, който организираше пропускателния режим: " Относно организацията не се позволява скупчване на хора нито пред обекта, нито на касите ".

Глобен за погрешно носене на персонално защитно средство бе шефът на магазина, изясни Драгнева. Доволни от своя пазар, клиентите похвалиха основания ред: “Пазим си дистанцията и това е. Широк е магазина, огромен е и има място за всички. На касите няма скупчвания. Всичко е обикновено. Имаше разстояние, което благодаря, че се съблюдава. Всичко е на равнище “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР