Няма консенсус в коалицията за връщане на хартиените бюлетини, коментира

...
Няма консенсус в коалицията за връщане на хартиените бюлетини, коментира
Коментари Харесай

Ива Митева: Няма консенсус в коалицията за връщане на хартиените бюлетини

Няма консенсус в обединението за връщане на хартиените бюлетини, разяснява пред публицисти зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева ( "Има подобен народ ") преди съвещанието на правната комисия в Народното събрание

"Към днешна дата ме тормози повече импортираният Изборен кодекс, в сравнение с спецправосъдието ", уточни тя пред

"Няма изрично консенсус. Имахме среща съдружните сътрудници, на която "Има подобен народ ", "Демократична България " и "Продължаваме смяната " изрично декларирахме, че няма да подкрепим сходен законопроект, в случай че бъде импортиран ", сподели Митева.

Вчера от Българска социалистическа партия внесоха в Народното събрание промени в Изборния кодекс, които плануват за всички типове избори в секциите с над 300 гласоподаватели да има опция за избор сред две други възможности за гласоподаване - с машини или с хартиени бюлетини.

Днес от партията оповестиха, че законопроектът е показан на съдружните сътрудници и не попада в съглашението за държавно управление.

"Това е самодейност на Българска социалистическа партия, която ние не поддържаме ", съобщи пред публицисти ръководителят на ПГ на "Демократична България " Христо Иванов.

За машинното гласоподаване той сподели, че не трябва да се отхвърлят от нещо, което дружно са постигнали.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР