Няма как в българския футбол да се получи промяна с

...
Няма как в българския футбол да се получи промяна с
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Няма как да се получи промяна с хора, които и сега са в БФС

Няма по какъв начин в българския футбол да се получи смяна с хора, които и в този момент са в БФС, съобщи Стилиян Петров. Името му постоянно е свързвано с вероятно присъединяване в президентската конкуренция във футболния съюз.

Преди два месеца той отхвърли опцията да се кандидатира за поста. Конгресът на БФС е плануван за 7 юни, само че е допустимо да бъде отсрочен поради изключителното състояние.

" Загубих доста от връзките си в България. Аз съм повече непряк наблюдаващ, в сравнение с да съм в кухнята на нещата. Мисля, че индивидът, който би трябвало да поеме този пост, би трябвало да е в България, да е с име. И най-много да е самостоятелен ", сподели Петров в изявление за " 24 часа ".

" В момента се спрягат много хора, които и в този момент са в БФС. Така смяна няма по какъв начин да се получи. Трябва да я искаш, да си самостоятелен, да си кадърен да си направиш самостоятелен и дееспособен екип, който да устои на натиска. Защото той съществува. Съдии, треньори. Трябва екип, който да работи за идеята и положителното на българския футбол ", съобщи някогашният полузащитник.

По думите му в чужбина има български гении, за които футболният съюз би трябвало да пробва да ги притегли към националния тим. Такъв съгласно него е Индиана Василев от " Астън вила ".

" Когато имаш подобен състезател като Инди, би трябвало да си направил пътека до Бирмингам. Както и за доста други гении. На равнище президент на БФС. Много от тези момчета са пробвали към този момент от същинския футбол и ще бъдат единствено от изгода за развиването на българския футбол ", съобщи Петров.

Той уточни, че когато е бил дете, изискванията за футбол също не са били положителни. " Но играехме. Искахме да станем футболисти. Това е простата истина. Когато имаш цел в живота, би трябвало да я гониш. И това се отнася до всяка една сфера. "

По думите му със брачната половинка му Паулина пробват да дават отговор на всички въпроси и апели за препоръки и поддръжка, постъпили във фондацията му. Според него въведеното изключително състояние води провокации. " Особено от психическо естество. Да си затворен в едно малко пространство за дълго време, е доста мъчно. На първо място, е търпението, то е най-важното. Търпение и съгласие. Трябва да сме търпеливи и към тези, които вземат тези решения, тъй като са за положителното на всички нас. И би трябвало да ги разберем, тъй като и те се сблъскват с това за първи път. "

" И не на последно място е поддръжката. Без нея няма по какъв начин да се оправиш. Аз нямаше да се оправя, в случай че не беше поддръжката на фамилията, приятелите. Тя е доста значима. Ако не беше тази безрезервна поддръжка, аз нямаше да се оправя с заболяването и всички компликации ", сподели Петров, който се излекува от левкемия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР