Няма как правителството да не направи вариант на бюджет и

...
Няма как правителството да не направи вариант на бюджет и
Коментари Харесай

Социалният министър: Ще направим вариант на бюджета за 2023г.

Няма по какъв начин държавното управление да не направи вид на бюджет и това ще се случи в края на мандата. Ще го създадем по този начин, че да отразява настоящото законодателство. Тук ще има сериозен растеж във връзка с обществените разноски.
Прочетете още
Това сподели пред Нова телевизия служебният обществен министър Лазар Лазаров.

Увеличена в този момент бе минималната заплата. В огромна част от държавните институции бяха подхванати дейности за равнене на заплатите. В момента нямаме постоянен бюджет и по тази причина работят параметрите, които са достигнати в края на предходната година, изясни той.

Правителството ще предприеме дейности за цените на храните - ще реализира надзор и ще предприеме ограничения там, където е нужно. Спекулата ще е във вниманието на държавното управление, сподели Лазаров. Той изясни, че би трябвало да се внимава с увеличението на приходите, с цел да не се подхрани инфлацията.

Депутатите одобриха автоматизирано минималната заплата да се пресмята на 50% на 100 от междинната залата от първите шест месеца на новата и шест месеца на остарялата година. Това би трябвало да стане от 1 септември, само че още когато беше препоръчано обяснихме, че това не отразява директивата за минималните работни заплати на Европейски Съюз. Това не беше най-важният законопроект, който трябваше да бъде признат в това Народно заседание. Механизмът беше изменен в “12 без 5 “ и никой не е удовлетворен, продължи той.

Относно заканата на Българска социалистическа партия да даде министъра на прокуратурата поради закупени парцели в Габрово, той сподели: Държавният интерес е обезпечен, тъй като сме купили на по-ниски цени, а се съобразихме и с тези, които направи самостоятелен пазарен оценител. Да, страната разполага с доста парцели, само че ние имам условия - да са в центъра на градовете, само че и да имат огромни експозиционни площи. Този план е утвърден и аз единствено го извършвам. Слабо познаване на настоящото законодателство е въпросът за какво не е направена социална поръчка. Това не се планува в закона за недвижими парцели. Не сме купили един парцел в Габрово, а два и цената им е доста по-ниска от пазарната. Притесняваме се, че прокуратурата бива употребена като бухалка за решение на едни или други проблеми.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР