Няма как, подскачайки на един крак, да стигнеш на финала

...
Няма как, подскачайки на един крак, да стигнеш на финала
Коментари Харесай

Станишев: Няма как, подскачайки на един крак, БСП да стигне първа на финала

Няма по какъв начин, подскачайки на един крайник, да стигнеш на финала пръв. Това декларирал президентът на ПЕС Сергей Станишев пред аления пленум, който би трябвало да избере лидер на евролистата на Българска социалистическа партия сред него и Елена Йончева.

В прочувствена тирада на обединяването той предложил пленумът да гласоподава по едно и също време първото и второто място.

Пред другарите си Станишев призовал поради цялата партия пленумът да откри метод да излезе с достолепие и обединен.

Ако половината излезем с възприятие на спечелили, а другата е затаила реваншизъм, не се включи в акцията и чака управлението да се издъни, с цел да се изиска оставката му, на какви избори отиваме, попитал той.

Обяснил, че Йончева или Станишев е неправилен въпрос. Защото и той, и мнозина в партията се питали по какъв начин Българска социалистическа партия стигна до това вътрешно разделяне, по какъв начин излиза от тази обстановка обединена и по какъв начин отива на изборите, с цел да ги завоюва.

Очакванията на нашите политически съперници са да излезем изпокарани и да тръгнат разкази по какъв начин пленумът е бил кланица, декларирал Станишев. И напомнил на другарите си, че каквито и положителни планове да имат, няма да победят на изборите, в случай че са разединени.

Липсва ни задоволително сериозен разговор и работа в партията, който да е откровен, оправдателен, а не безусловен, с извиване на ръце, обяснил една от аргументите за обстановката Станишев.

Имаме всички учредения да считаме, че ГЕРБ желае да манипулира резултата от изборите, само че дано бъдем откровени между тях - нали знаете, че има огромно съмнение дали резултатите от едно скрито гласоподаване в Националния съвет ще бъдат честни, попитал президентът на ПЕС.

Станишев обяснил, че взе участие в надпреварата за лидер на листата по морални и политически аргументи. Първо, тъй като Българска социалистическа партия трябвало да излезе с ясна европейска физиономия на тези избори, с цел да отбие офанзивите какъв брой е антиевропейска. Второ, поради доверието, което получил от доста хора в партията, които не можел да съобщи.

Станишев обяснил, че не прави предлагането си първите двама в листата да се гласоподават дружно, с цел да си обезпечи позиция в нея, а тъй като Българска социалистическа партия има потребност от мощен екип и по този начин може да запуши устата на съперниците си.

Ако не реализираме единодушие вътре в Народно събрание, няма по какъв начин да реализираме тази цел в партията, споделил още той. И напомнил, че от резултатите от евровота зависи дали ще има и предварителни парламентарни избори. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР