Няма как да подкрепим човек като Борис Бонев, който говори

...
Няма как да подкрепим човек като Борис Бонев, който говори
Коментари Харесай

ППДБ от месеци водят война с вътрешния министър, защото не се съгласи да безчинстват по изборите, твърди Борисов

Няма по какъв начин да подкрепим човек като Борис Бонев, който приказва по подобен непоносим метод за нас, уточни водачът на ГЕРБ

От ПП-ДБ от няколко месеца са почнали война против вътрешния министър Калин Стоянов, „ тъй като той не се съгласи да безчинстват по време на изборите ”. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание, оповестява epicenter.bg.

" Носеха му описи, сменяха поголовно описи, а той държеше позицията, за която сме се разбрали - да си назначава експерти ", продължи Борисов. И увери, че не му е дал нито едно име и подготвен да се подложи на детектор на лъжата. Лидерът на ГЕРБ изясни по какъв начин е бил излъчен министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

" Когато пристигна тематиката Министерство на вътрешните работи, споделих им (на ПП-ДБ бел. р.), че би трябвало да е специалист и експерт, далечен от всички. Казах на изберем сред шефа на полицията, на БОП-а, на жандармерията. След промените в Министерство на вътрешните работи нямахме нито един човек даже и на приблизително равнище. Отидоха и се съветваха и предложиха Калин Стоянов, съгласил съм се ", изясни пред медиите Борисов. И продължи: " Аз не съм приказвал с него, не съм го убеждавал, не съм се срещал. Вчера господин Петков сподели и аз съм склонен, тъй като доста пъти им го споделих, че няма ли политически лица, не може да се търси политическа отговорност. Когато ние имахме сходен проблем и управлявахме, сменяхме министри, основни секретари, тъй като носихме политическата отговорност. Сега тези назначения са експертни, те са назначавани от Политическа партия не от ГЕРБ. "

" Когато се бяхме срещнали няколко пъти, бяхме решили по какъв начин ще действаме - че ще бъдат техни министри с наши зам.-министри. Аз предложих да се избира от наличните, назначени от тях, по тяхно време. Няма политически лица и не може да се носи политическа отговорност, тези назначения са експертни и са на " Продължаваме промяната ", добави още Борисов.

" Против съм полицейското принуждение. Тези, които са били почтени хора ще си понесат отговорността, несъмнено. Това не е чест на пагона. Веднъж вечно би трябвало да схванат, че когато е паднал човек - не се рита и не се бие, поставят му се белезници и се води в районното. Не мога да защитя служител на реда, който бие паднал човек ", сподели още той във връзка полицейското принуждение във вечерта с митинг против БФС в София.

" Да се създадат анкетни комисии, да се ревизира всичко, какво е правено. Тези, които са били почтени хора, да си понесат отговорността, както са носили и при нас ", сподели още Борисов. И по този начин удостовери, че партия ГЕРБ ще поддържа основаването на двете краткотрайни комисии, които бяха поискани. Първата - за полицейското принуждение по време на митинга против БФС, поискана от ПП-ДБ и втората - за работата на електронното министерство по време на изборите, поискана от Движение за права и свободи.

Борисов бе запитан за какво споделя, че драмата ще настъпи на ротацията, на което той отговори, че чува изказвания и като настъпи този миг - ще разбере повече.

Що се отнася до това дали ще реализиран единодушие за СОС, той съобщи: " Няма по какъв начин да подкрепим човек като Борис Бонев, който приказва по непоносим метод за нас и не регистрира какво е направено за София през последните 10 години, не мога да приказвам за другите партии, а единствено за моята. След като приказва непоносимо - да се оправят! "

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР