Няма как да бъдат сменяни шефовете на служби през 3

...
Няма как да бъдат сменяни шефовете на служби през 3
Коментари Харесай

Бившият военен министър Стоянов: Опраскаха МВР, време е да опраскат и службите

Няма по какъв начин да бъдат сменяни шефовете на служби през 3 месеца, защото тогава тези служби престават да съществуват.Това съобщи Димитър Стоянов, някогашен длъжностен боен министър и секретар по сигурността на Румен Радев.

Преди това той съобщи, че сме очевидци на политически театър, „ чиито сюжет е написанпо време на оня запис, с безмълвното присъединяване на премиера Денков ". „ Вървим компактно по този сюжети. Опраскаха Министерство на вътрешните работи, време е да опраскат и службите очевидно. Дали ще се стигне до промяна на управлението, няма директна индикация, има косвена – с неприемането на двата отчета на ДАНС и ДАР ”, сподели Стоянов.

Той разяснява, че не се случва за първи път Народното събрание да не одобри отчет. И даде образец с 2013 година, когато не е бил признат отчетът за положението на българската войска, само че тогава никой не е подал оставки.

„ Неприемането на двата отчета значи нещо напълно друго – гласоподават избор на съмнение на държавното управление на Кирил Петков, което имаше ангажимент да сложи съответни задания на съответни служби и те да бъдат изпълнени. Такива задания очевидно не са били сложени. Този избор на съмнение се отнася и за комисиите за надзор на службите в 47-ото и 48-ото Народно събрание ”, сподели Стоянов в ефира на Нова.

Относно дали отводът да бъде признат отчетът е апел да си подадат оставките, Стоянов сподели, че този апел би трябвало да бъде съпроводен от претекстове, каквито той не е чул.

„ Ако бъдат заменени шефовете на службите, дефицитите автоматизирано ли ще бъдат запълнени. Тези дефицити би трябвало да бъдат с финансови средства, тъй като нашите служби са софтуерно изостанали. Трябва да са в крайник с сътрудниците си от партньорските служби, да получават надеждна информация и да я показват и на президент, и на министър председател ”, сподели Стоянов.

Той разяснява и двата разновидността - за обединение на цивилното и военното разузнаване, или вероятността да бъде заобиколен подписа на президента, да не би трябвало декрет за назначението им, а да се избират по предложение на държавното управление от Народното събрание.

„ Вторият сюжет е по-вероятен – да се заобиколи подписът на президента. Опити за обединение на двете служби има през 2011, 2015 и 2020 година Но и в трите случая разсъдъкът е надвил ”, сподели Стоянов.

Той е срещу сменянето на шефове на служби през 3 месеца. „ Просто тези служби престават да работят, това обрича националната сигурност на крах ”, сподели Стоянов.

Промените, които са направени през 2021 от Стефан Янев, Стоянов дефинира като „ обосновани ”.Петел бг

„ Тези претекстове бяха ясно написани, предоставени отф министър-председателя – тогава Стефан Янев, на президентската институция ”, сподели Стоянов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР