Няма как бюджетът на държавата да стане заложник на независимо

...
Няма как бюджетът на държавата да стане заложник на независимо
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма как бюджетът да стане заложник на шеф на болница

" Няма по какъв начин бюджетът на страната да стане пленник на без значение кой началник на болница.

Моето персонално мнение е, че в случай че един министър не може да си обезпечи поддръжка за политиката, която организира, най-правилното нещо за този министър е да си подаде оставката. Пак споделих, не е моя работа да му я желая ".

Това съобщи в Народното събрание министърът на финансите Асен Василев, представен от Българска телеграфна агенция.   Той отговори на въпрос за диалога си от през вчерашния ден с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и дейностите на ГЕРБ–СДС след решението на министъра на опазването на здравето Христо Хинков шефът на " Пирогов " да бъде освободен.    По думите на Василев верният метод за всеки един министър е да има безспорна автономия в политиката, която той води и хората, които назначава.

Ако това не бъде подкрепено и той не може да убеди партиите и премиера, че би трябвало да бъде подкрепено, верният ход е да си подаде оставката, а не да прави циркове и да блокира страната, добави Василев.

  Финансовият министър се срещна с ръководителя на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Йордан Цонев, заместник-председател ПГ на Движение за права и свободи.

Г-н Василев доста ясно сподели като министър, че в случай че един министър не събира поддръжка от подкрепящото го болшинство за политиките си, би трябвало да подаде оставка, сподели Цонев.   Той уточни, че е бил дискутиран графикът и началото на процедурата за приемането на данъчните закони и бюджета за 2024 година.

Разбрахме се новата стратегия за приемането на бюджета да стартира с към този момент признатите от комисия данъчни закони, след което в идната седмица да се премине към огромния бюджет, оставащите данъчни закони и дребните бюджети на второ четене, изясни Асен Василев.

По думите му концепцията е да може преди Коледа да бъде признат и огромният бюджет, тъй че страната да стартира умерено годината.    " Ако не се одобри бюджетът тази година, това автоматизирано значи, че политиката, която аз повеждам, не се приема от партиите, които поддържат държавното управление, и ще си поддам оставката ", съобщи Василев.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР