Няма желаещи за армията. Даже онези, които искат да служат,

...
Няма желаещи за армията. Даже онези, които искат да служат,
Коментари Харесай

Божилов: Няма желаещи за армията, които искат да служат - отпадат

" Няма искащи за армията. Даже тези, които желаят да служат, отпадат още при първите селекции. Трябва да се търси по какъв начин да притеглим повече хора на непринуден принцип, в сравнение с да задължаваме всички да служат ", показва пред БНР създателят на Софийския конгрес за сигурност и някогашен заместник-министър на защитата Йордан Божилов по отношение на концепцията за връщане на наложителната казарма.

Той е безапелационен, че за няколко месеца не могат да се усвоят тънкостите на военната специалност.

" Повечето страни в НАТО нямат наборна работа. Те разчитат на добре готови, стимулирани хора. Министерството на защитата би трябвало да има по-широка, по-отворена осведомителна политика ", насочи рекомендация създателят на Софийския конгрес за сигурност. Той предизвести, че в противоположен случай се появяват структури, които натрупат " политически багаж върху страховете на хората ".

" Има доста механизми, които ще задържат Съединени американски щати в НАТО и ангажирани с Европа ", посочи Божилов по отношение на въпрос за обстановката на остарелия континент при връщане на Доналд Тръмп в Белия дом.

Според специалиста " вървим към радикално преосмисляне на военните дейности, на състава на армиите ", като се трансформират и условията към армиите.

" Пагубна тенденция е да мислим за нашата защита като за нещо независимо, това е в сферите на популизма ", счита Божилов. Според него би трябвало да мислим в границите на груповата защита.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР