Няма желаещи да се ваксинират с ваксината на Астра Зенека

...
Няма желаещи да се ваксинират с ваксината на Астра Зенека
Коментари Харесай

Няма желаещи за ваксинация с Астра Зенека в кабинета за хора над 65 г. в Св. Иван Рилски

Няма искащи да се имунизират с имунизацията на " Астра Зенека " в първия профилиран кабинет за имунизация против COVID-19 за хора над 65 години в болница " Св. Иван Рилски ".

Кабинетът работи от тази заран. Днес в него ще се слага единствено имунизацията на " Астра Зенека ", само че скоро се чака той да проработи и с препаратите на " Пфайзер " и " Модерна ".

Кабинетът за имунизация за хора над 65 година се намира тук на втория етаж - 31 кабинет, само че няма искащи да се имунизират с имунизацията на " Астра Зенека ".



Идват възрастни хора, които желаят да се запишат на място за имунизация с другите ваксини и си потеглят.

" Телефонът непрестанно звъни, само че възрастните хора се записват за имунизация с РНК имунизациите - тези на " Пфайзер " и " Модерна ". Най-вероятно поради акцията, която се развихри по отношение на имунизациите на " Астра Зенека " има отлив от тях ", сподели Моника Николова, ПР на УМБАЛ болница " Св. Иван Рилски ".

" Ваксината е единственото лекарство за COVID-19 на този стадий. И като гледаме броя на разболяващите се, броя на постъпващите в болничното заведение и тежкото протичане, завършващо с съдбовен край, аз им предлагам да изберат имунизацията, която сега е налична ", сподели административният отговорник за имунизацията в УМБАЛ " Св. Иван Рилски " доцент Стефан Вилалов.



СНИМКИ: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР