Няма изненада и миналата година резултатите по български бяха по-добри

...
Няма изненада и миналата година резултатите по български бяха по-добри
Коментари Харесай

Денков: Втори и четвърти клас имат специфични проблеми с математиката

Няма изненада и предходната година резултатите по български бяха по-добри от тези по математика. Това сподели просветителният министър Николай Денков на въпрос за информация за резултатите от НВО в края на четвърти клас.

В понеделник стана ясно, че резултатите от тазгодишното национално външно оценяване по двата предмета демонстрират, че четвъртокласниците имат по-добри знания по български език и литература (БЕЛ), в сравнение с по математика.

Над 53 000 деца се явиха на изпитите, които се организираха надлежно на 26 и на 27 май т.г.

„ Няма изненада и предходната година резултатите по български бяха по-добри от тези по математика. От една страна математиката е по-трудна, въпреки това и при прегледа, който вършим на стратегиите сега, се вижда, че втори и четвърти клас имат характерни проблеми с математиката. Така че това е част от общата ни задача да забележим къде тъкмо са проблемите и да променим стратегиите, тъй че децата по-добре да схващат какво учат, за какво учат и надлежно да имат повече време за извършения, с цел да усвоят материал “, сподели министърът. За това по кое време ще стане това, то уточни, че срокът до края на юни е да получат отчетите от експертните комисии , които главните настоящи лица са учители с явен разбор къде тъкмо са проблемите и предварителни рекомендации какво би трябвало да се промени.

„ Като лятото ще го използваме, ще включим и други специалисти, с цел да уточним тъкмо по какъв начин би трябвало да се трансформират стратегиите. Това е проектът за момента “, уточни Денков.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР