Няма икономическа логика държавата да си върне собствеността на електроразпределителните

...
Няма икономическа логика държавата да си върне собствеността на електроразпределителните
Коментари Харесай

Няма икономическа логика държавата да си върне собствеността в ЕРП-тата

Няма икономическа логичност страната да си върне собствеността на електроразпределителните предприятия. Това отговори на студент от УНСС министърът на енергетиката Теменужка Петкова в границите на 15-ия Младежки стопански конгрес, заяви Българска телеграфна агенция.

Тя напомни, че още през 2003 година, на база на тогавашната тактика държавното управление е заложило като вид страната да излезе от този бизнес.

След края на форума министър Петкова в отговор на журналистически въпрос добави, че българската страна доста от дълго време е взела решение да напусне електроразпределителните предприятия. Освен това сега текат арбитражи с електроразпределителните предприятия и страната би трябвало да бъде извънредно прецизна и деликатна, когато се вземат сходни решения.

Енергийният министър посочи, че страната има задоволително лостове, посредством които да управлява активността на сдруженията в енергетиката посредством Комисията за енергийно и водно контролиране и подсети, че точно регулаторът дефинира цените в бранша и по тази причина потребителите би трябвало да са спокойни и да не се поддават на операции.

Петкова уточни, че в случай че някое от енергийните или електроразпределителни предприятия не извършва своите отговорности по лиценз има опция съответните притежатели да бъдат отстранени, като на тяхно място да бъде назначен необикновен шеф.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сделката за ЧЕЗ (121)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР