Няма грозни жени! Има бедни жени. За пръв път чух

...
Няма грозни жени! Има бедни жени. За пръв път чух
Коментари Харесай

Няма грозни жени! Има бедни жени!

Няма грозни дами! Има небогати дами. За пръв път чух това изявление в гимназията от учителката ми по български език З.А.. Тя е към 70-годишна, само че постоянно добре изглеждаща и с нюх към стилното и красивото, даже на тази възраст. Винаги доста лек и едвам видим грим.

Определено имаше жанр и се усещаше както от парфюма й, по този начин и от облеклата, които носеше, от жестовете и от всичко в нея. Всичко бе толкоз премерено и лъхаше естетика от съчетанието на всяка част от облеклото, аксесоарите и обувките. Не мисля, че ми стига речника да опиша задоволително добре цялостната й визия. Определено има усет и го демонстрира, само че сигурно нищо по нея не беше на ниска цена!

Всичко в нея споделяше с обмислен звук "Аз съм същинска жена, умна, нежна и красива даже на тази възраст ". Гласът й, жестовете й, езикът й - всичко беше в същинска и нежна естетика. Винаги ще я помня като образец за изтънченост и усет. Тя ми сподели, че за хубостта и стила възрастта не е определяща.

Но това не е най-важното. По-важното е, че тя доста добре осъзнаваше какъв брой коства хубостта и хубавият женски живот. Тогава не разбирах изцяло изявлението й, само че с времето го съзнавам от ден на ден и повече.

Всяка жена се старае да е красива - едни повече, други по-малко. Социалните мрежи за жалост построиха един първообраз за хубост, който мнозина сляпо следват, надявайки се да реализират същите резултати. А задачата е една - да бъде харесвана и мечтана. Разбира се всяка жена желае да бъде харесвана и мечтана, да й се споделя какъв брой е красива.

Сега ще приказвам общо, а няма да виждам частните случаи. И ще изкажа едно от многото отзиви, като не наемам никой с това, което мисля. Да няма след това "Ама тя ни поставя под общ знаменател?! ". Говоря това, което виждам и усещам!

Днес, с цел да се стараеш да бъдеш красива, би трябвало да полагаш доста грижи, да влагаш време, сила и СРЕДСТВА!

Ставаш заран къпеш се, правиш си прическа, слагаш основа, след това декор дьо загар, пудра, руж. Сега ще кажеш "Ама аз поставям малко, с цел да подчертая естествената си хубост! ". Хубаво де, само че не в това е въпросът в този момент.

После малко сенки, с цел да подчертаеш очите си, очна линия и за свършек серпантина. Не забравяй и матиращото червило. Обици, гривна и часовник... Днес ще облечеш синята рокля на цветя, ще сложиш и красивите си нежни крайници в тези убийствено скъпи обувки. Няколко впръсквания от омайния ти парфюм. Вземи и това сако и дребната сладка чанта... Сигурно има и още, само че не се сещам, в това отношение съм лимитирана.

Ти си мъж! Вървиш по улицата, край теб минава уверена жена в красива рокля, ухае прелестно, очите й са толкоз красиви. Чудиш се какъв брой ли е красиво тялото под роклята й. Кожата й е гладка и наподобява толкоз нежна. Облечена е като кукличка и самоуверено почуква с тънките си токчета. Искаш я? Защо? Защото е като излязла от списание. С една дума същинска хубавица!

Но за жалост хубостта е скъпа! Скъпа е безусловно, метафорично и преносно. Изключвам всички жертви, които дамите поставят, с цел да наподобяват добре. Днес ще приказвам за различен аспект на цената, която заплащат. Тази, която се мери в парична стойност, и то огромна.

Да мъже, чудили ли сте се в миналото, когато видите доста красива жена, с изключение на по какъв начин да я заговорите, чудили ли сте се какъв брой й коства роклята, обувките, обиците, чантата, маникюрът, педикюрът, часовникът, спиралата, прическата, кола маската, процедурата за подмладяване, бельото, персоналният треньор, хранителният режим, червилото, чорапите, коприненото долни дрехи и несъмнено парфюмът. Защото всичко това върху една същински поддържа жена, и всички знаят защо приказвам (да, и за чалга певиците), всичко това върху една такава жена е доооста скъпо!

Някой мъж в миналото замислял ли се е какъв брой излиза на месец на една доста поддържана жена да наподобява по този начин. Говоря за същински поддържаните дами от нокътя на кутрето на крайници й до връхчетата на косата й. Има разлика в това да изпратиш дамата на коафьор за 20 лева и за 200 лева Да й купиш рокля за 50 лева и за 150 лева Разликата е, че и в двата случая няма да я познаеш, само че в единия ще искаш да я покажеш на приятелите си. Познай в кой!

И в този момент идва обичаният ми въпрос "Кой заплаща? ". Той споделя: "Искам красива, добре поддържана жена, да ухае добре, да се облича добре, да хваща окото и всички да ми завиждат, че съм с нея, да бъде представителна, да бъде моята визитка, в случай че може и да е интелигентна, само че не доста, с цел да не ме засенчва ". Мили мъже, всичко това е хубаво, прелестно, в правото си сте, само че тук има "малко " несъгласие.

"В същото време желая да не е златотърсачка или кариерата да не й е фокус ". Е, и това хубаво, само че кой ще заплаща? Добре, има девойки, които имат заможни родители, те ще заплащат, само че до време. Какво вършим по-късно? За да изкарваш като жена задоволително пари да си плащаш наема, хубавата рокля и прическата, и да имаш за храна, в случай че си почтено момиче би трябвало да имаш добре платена работа на хубава позиция и да се трудиш доста, с цел да я стигнеш тази позиция - с две думи би трябвало да си кариеристка. (Тук приказваме за девойки, които не си подвигат краката).

Какво се получава, че в случай че си обикновено момиче, средностатистическо по естествена хубост и с мозък, по какъв начин решаваш този проблем, не знам. Ако някой знае, да ми каже.

Да в този момент някой ще каже "Намираш салдото ". Е, хубаво де, но мъжете кои дами заглеждат по улицата - уравновесено красивите или тези, които наподобяват като от корица?

Всеки има усет, само че отново споделям приказваме общо.

Автор: Марта Добрева, highviewart
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР