Няма голяма изненада в предложеният от финансовото министерство дефицит от

...
Няма голяма изненада в предложеният от финансовото министерство дефицит от
Коментари Харесай

Петя Георгиева: Наистина може да бъде постигнат дефицит от 3%

Няма огромна изненада в препоръчаният от финансовото министерство недостиг от 3%. Това което Министър Асен Василев предлага като ограничения и оферти по отношение на какво да бъде променено в приходната и разходната част на бюджета, е тъкмо това, което чакахме да забележим, сподели в особено изявление за ДЕБАТИ.БГ икономистът от Института за пазарна стопанска система (ИПИ) Петя Георгиева.

„ Предложеният бюджет не е никаква изненада на фона на изказването на новия финансов министър Асен Василев, че високият недостиг, който служебното държавно управление беше предложило в действителност е много несъответствуващ и приказва зле за България като страна, и е допустимо дефицитът да е по-нисък. Това беше политическо обръщение и Асен Василев, към този момент като министър, прави всичко допустимо да го осъществя в чисто документална форма “, сподели Георгиева.

Според нея е изцяло допустимо да има подобен бюджет.

„ Ние от Института за пазарна стопанска система (ИПИ) представихме различен бюджет преди няколко месеца, в който огромна част от това, което министърът в този момент предлага ние също го предлагахме. Разбира се, на малко по-високо, на по-общо равнище, само че резултатът е, че в действителност може да бъде реализиран недостиг от 3%. Вече от тук нататък зависи по какъв начин ще се ръководи бюджетът до края на годината “, изясни експертът.

Какво значи предлагането на финансовото министерство? Защо служебното държавно управление предвещаваше бюджетен апокалипсис? Ще претърпи ли някакви промени оферти бюджет и има ли задоволително пари в страната – четете на следващия ден в цялото изявление на Петя Георгиева за ДЕБАТИ.БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР