Няма европейско общество и европейска интелигенция, която да не застане

...
Няма европейско общество и европейска интелигенция, която да не застане
Коментари Харесай

Къде прати Русия! Мощна атака на Петър Стоянов

" Няма европейско общество и европейска интелигенция, която да не застане изрично срещу дейностите на Владимир Путин против Украйна ". Това съобщи президентът на България в интервала 1997-2002 година Петър Стоянов пред Българска национална телевизия. 

Преди дни той връчи премиите за гражданска героизъм и човешка добрина в помощ на украинския народ, които са под негова закрила.
-->
" В последните 10-15 години отхвърлям да вземам участие във всевъзможни начинания, подписки и така нататък, тъй като считам, че в случай че имам да кажа нещо, мога да го кажа самичък. Това групово наличие ми е пристигнало допълнително в един миг. Но когато пристигнаха моторите на тази самодейност при мен, не се замислих даже за секунда.

Беше петия или шестия ден от войната, майки с деца, взели куфари, бягаха от Украйна. Те ми дадоха образци по какъв начин наши български жители - десетки, стотици мъже и дами, се притичват на помощ на украинските бежанци и толкоз бързо се провеждат. Това ме трогна в същинския смисъл, тъй като си дадох сметка, че като оказваме помощ на украинските бежанци, ние не просто взимаме страна, ние в действителност демонстрираме добрина, жест към хора, които са в потребност.

" Няма европейско общество и европейска интелигенция, която да не застане изрично срещу дейностите на Владимир Путин против Украйна. Нещо повече - откогато стартира войната доста опресних съветския си език. Следя съветски и украински уеб сайтове. Твърде доста съветски интелектуалци показват доста ясна и безапелационна позиция. В Русия също има съпротивителни сили. Да забележим кой ще излезе победител в тази гигантска борба.

Вместо да вложат старания, с цел да придобият това, от което имат относително малко - а то е инфраструктура, добър стандарт на живот, медицински грижи. Удивително цивилизационно разминаване.

На Запад погледът е ориентиран натам - всички старания са за добруването, за стандарта на живот. Никой във френската част на Белгия да вземем за пример не се опасява, че Франция ще ги нападне, тъй като приказват един и същи език. Ако им кажете сходно нещо, ще паднат от смях ", съобщи още Стоянов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР