Няма две мнения по въпроса, че свинското месо е предпочитано

...
Няма две мнения по въпроса, че свинското месо е предпочитано
Коментари Харесай

Коя част на прасето за какво е подходяща

Няма две отзиви по въпроса, че свинското месо е желано от всички българи. Въпреки типично нашенската приказка, с която постоянно характеризираме зимната софра със " свинско с винско ", това по никакъв начин не пречи да си го подготвяме и лятно време. Поднесено не безусловно с алено вино, а с бяло или пък студена биричка.

Независимо през кой сезон консумирате свинското, е значимо да знаете коя част от прасето защо е подобаваща, тъй че да не извършите пържоли " като подметки ". Такава е задачата и на актуалната ни публикация.

Почваме от най-диетичната част на прасето, а точно свинското филе.

Свинско филе

Свинското контрафиле или бонфиле са подобаващи даже приспазването на диети, тъй като тази част на прасето на процедура няма съвсем никакви мазнини. Поради тази причина ще ви е много мъчно да си приготвите пържоли от нея. Но не и невероятно. Важно е да внимавате доста да не държите пържолите прекомерно дълго на огъня (скара, барбекю, тиган), с цел да не изсъхват, както и да ги мариновате.

Ако не желаете да рискувате обаче с похабяването на месото, което е и най-скъпоструващата част от свинското, е по-добре да го пригответе на фурна със сос, на свинска чорба, или пък в гювеч със свинско.

Свинска Рибица

 Свинска рибица - елементи на прасето

Сигурно сте чували приказката " най-любимата ми риба е свинската рибица " и в сходно изявление няма нищо чудно. Това е месото от предната част на гърба на прасето, което се намира тъкмо зад врата и е изключително вкусно. Рибицата е изключително подобаваща за пържоли, както и за приготвянето на прословутия виенски шницел. Освен под названието свинска рибица можете да я срещнете и като свински котлет.

Свински Врат

Мммм, вратни пържоли на скара - напряко предусещаме усета им. Тъй като това месо има и мазнинка, то е изключително уместно за приготвянето на скара или барбекю, тъй като точно мазнинката го прави хем сочно, хем защищава месото от изсъхване. Подходящо е и за супи, както и за манджи.

Свинска плешка

 Части на прасето

Плешката е пожеланото месо за готвене, само че не е толкоз уместно за скара. Можете умерено да го употребявате за супи и чорби, за свинско с праз лук и ориз и за всичко останало, което ви хрумне. Също по този начин е уместно за шпиковане, мариноване и така нататък След сходна обработка можете да го поднесете или цяло или дружно с подобаваща гарнитура (картофено пюре, картофи, задушени зеленчуци, ориз т.н.). Да ви е сладко!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР