Няма друга толкова толерантна държава в галактиката. Показахме го на

...
Няма друга толкова толерантна държава в галактиката. Показахме го на
Коментари Харесай

Толерантни сме, я: всичките ни инвалиди са национали или БФС-шефове

Няма друга толкоз толерантна страна в галактиката. Показахме го на целия свят.

Другаде, и в най-големите демокрации, с най-напреднали обществени промени, имат стратегии за консолидиране на хората в неравностойно състояние.

Ние обаче сме доста над това равнище, ние ги интегрирахме по най-хубавия вероятен метод – направихме ги скъпо платени футболни национали, треньори и шефове в БФС.

Всъщност за какво англичаните са толкоз комплицирани от държанието на нашите на терена и на трибуните? Те такава обществена политика не са виждали – инвалидите, интегрирани в националния тим, а хората с умствена назадничавост – на трибуните, да ги поддържат.

И всичко това – дирижирано от други хора в неравностойно състояние, ръководителите в БФС.

Браво!

***

Каквато ни страната, такива ни и „ лъвовете “.

Нямах никакви упования и отново останах отчаян. Ще се опитам да разделя случилото се през вчерашния ден на две елементи, въпреки „ диагнозата “ да има явно един генезис и историята на болестта може да се наблюдава с акуратност до няколко кретена обратно във времето, само че това е напълно друга история.

Да забележим първо случилото се на терена, което е отражение на това, което назоваваме „ родния футбол “.

Като за начало би трябвало да му измислим друго име, тъй като футбол се играе в Испания, Англия, Италия… в случай че продължаваме да го назоваваме „ футбол “, би трябвало да си мерим силите с тях, а видяхме какво става по този начин. По-добре да му измислим друго име и да си създадем наши си шампионати, дружно с националите на Северна Корея, Южния и Северния Полюс, както и Четвърти ве клас от Първо помощно… с цел да имаме някакъв късмет най-малко.

Това, което имаме като футболисти (да, има изключения, да…), е, в най-хубавия случай, паплач от някакви хора, в миналото гледали футбол по малкия екран. В тях няма обикновена обич към играта. За гений даже не приказвам. Любов към играта няма. Те са станали такива по няколко аргументи: родители с връзки и амбиции; видели са, че като риташ топка, ставаш притежател на скъпи коли и жени; по-лесно е от същинска работа. Още от времето, когато аз се интересувах от места по ДЮШ, се случваше случката: ти ще играеш, щото татко ти заплаща, спонсорира, има връзки, ти няма да играеш, щото си никой от на никое място. Талантът не беше фактор даже за това дали да те одобряват в тима или не, за „ влизане в игра “ да не приказваме. Сега някой ще каже: ти сà злобееш, тъй като не си си намерил място в тима в миналото си. Ами да, доста ясно! Ти шегуваш ли се! Точно по този начин е! Да те изместят хора с гений е едно, само че да си очевидец на тая мръсотия е съвсееееееем друго нещо.

После същите тия станаха „ имена “, налагани от всякакви сътрудници и президенти и на треньорите стартира да им се постанова да ги търпят в тимовете си, че и да ги бутат напред, с цел да им се подвига цената, до момента в който най-после всички опити за нормалност се удавиха. Държавната политика за стимулиране на спорта е смешна, в най-хубавия случай…

Има повече чалготеки, в сравнение с игрища… Поправка: в един квартал на един град има повече чалготеки, в сравнение с стадиони в половин България.

Докато перем пари през футбола, футбол действително не ни би трябвало. Имитацията, която имаме, е изцяло задоволителна.

И не, не съм оптимист, тъй като нещата опират до нрав, а това…

Чувам по какъв начин мозъчните колелца на някой „ разбирач “ се завъртат и подреждат в добре познатото: „ Ти пà, като толкоз знаеш и можеш, ѝди ти да играеш “

Няма проблем! Само казвай по кое време и къде да отивам за тренировката. Може и да не съм най-хубавият в тима, само че ще съм по-добър от доста огромна част. И не тъй като още съм толкоз добър, а тъй като баба ми, която е на 80 година, е по-добра от множеството ни „ национали “… просто момчетата смъкнаха летвата доста, това е.

***

Да забележим какво се случи през вчерашния ден и на трибуните и за какво унижението ни е по-голямо от загубата с 0:6.

И преди да съм почнал, желая да отбележа, подчертаят, натъртя, издълбая в нечии дървени глави: и за двете унижения – на терена и на трибуните, са отговорни в мноооого огромна степен тези от БФС.

Расисти, чугунени мозъци, такива и онакива, „ детайли “, ултраси, фракции, сектанти и така нататък има на всички места. Друг е въпросът кой по какъв начин се разправя и оправя с тях.

Цялото ни футболно управление НЕ ВИЖДА проблем в деянията на расизъм и в това, че всякакви фракции, посещаващи стадионите, са забъркани в действия, като разпространяването на опиати, трафик, противозаконна търговия и така нататък Затова те не са спрени да посещават стадионите. Някой би си помислил, че от противозаконните действия „ капе “ и джобчетата на тоя и оня от БФС, а?

Ако на хората, които ни направиха за срам пред целия свят, беше неразрешено да посещават игрища и се бяха отнесли с тях, по този начин, както се чака в една правова страна, още при първото им, второто или третото провинение… в този момент нямаше да се пънем, да се упражняваме в писане по тематиката, нали!

Можеше ли всичко към вчерашния мач да приключи в действителност с насмешки за британските почитатели? Можеше. Видяхме ги всички по какъв начин се изпонапиха в София, изпотрошиха сума бутилки, столове, цапаха, най-после се сбиха между тях. Щяха да станат те за смях. Вестник Gurdian (и всички останали) щеше да написа оправдателен коментар, поради държанието им. Ама напили се били, но излагали се… Никъде го няма това в този момент! Точка! Накрая всички те… излязоха освен спечелили, само че и герои, които са се противопоставили на едно зло, най-общо наричано „ България “.

Това леке в никакъв случай няма да ви го простя. А 100% от вас се имате за патриоти. Но за вас патриотизмът се свежда до нацистки поздрави и пребиване на някой от малцинствата, събирайки се, за задачата, в съответствие 10:1 против него. Името на България… видяхме какъв брой ви интересува.

Ама ние, когато сме имали страна, тия англичани ги е нямало на картата…

Дреме ми! Сега те имат страна и горделивост, макар всички тъпотии, които бълват и техните политически кретени, зомбита и тъпанари, а нас все едно ни няма на картата.

И, с цел да ни е цялостен кошмарът, треньорът Балъков „ не чул, не видял, не схванал “ за расистките прояви, Пламен Илиев (вратарят на националния) също не бил видял нищо неприятно. Guardian му посвети цялостен един материал, в който разказват по какъв начин Илиев, някъде сред шестте изваждания на топката от мрежата си, бил останал удовлетворен от държанието на публиката, а всичко било, видиш ли, доста пресилено.

Реакциите на читателите бяха: „ Значи да наредим действителността тъкмо до футбола сред нещата, от които тоя си няма и разбиране “; „ Тоя пич би трябвало да го преименуват от вратар на изваждач. При толкоз изваждания на топката от вратата му, нищо чудно, че не може да разграничи поддръжката от ругатните “; „ Все за нещо се пробва да завоюва почитателите си… за качествата си като вратар няма да успее… “

Нещо доста сбъркано има в това публични лица, тези, които ни показват там – на терена, на международната сцена, да се вършат на ударени и да ни убеждават, че нищо толкоз ужасно не се е случило. Абсурд!

Там на терена и тук – в живота, ти си дипломат. И не, не става по този начин – да ми мрънкаш и да обясняваш, че нищо неприятно нямало в малко нацистки поздрави и маймунски звуци. Защото поради тебе, ние получаваме пестник. Стой и гледай какво единствено ни чака оттук нататък.

Само че никой от вас не носи директна отговорност, нали? Вие директно единствено получавате заплати. Отговорността е нещо мнооооого размито и неразбираемо. БФС ще бъде санкциониран, осъден, санкциониран… с какво? С пари от бюджета си. Ще ни изхвърлят тима от шампионатите? Е, и? По-малко работа за чалгарите от тима, по-малко бягане, най-потърпевши – отново почитателите.

Нито Боби Михайлов, нито треньори, нито слагачи и лизачи от всевъзможен диаметър ще усетят нещо по джоба си, а за достолепието им не приказвам, там не могат да ги ударят, тъй като достолепие те не са имали, нямат и няма и да имат.

Ама те и англичаните имат доста расисти, виждаме го всяка седмица по техните стадиони…

И да, и не. Те самите си го признават, признаха си го в мненията си и през днешния ден доста от тях – елементарни почитатели по конгреси, Фейсбук и така нататък Но техните „ изцепки “ са в пъти по-малки и когато се случват, не гърмят по този начин интернационално. Гордеете ли се, че на едни футболни хулигани и расисти им показахте какъв брой по-расисти и изцепки от тях самите можете да сте?

А това с расизмът по стадионите не е от през вчерашния ден и не е единствено по стадионите. За тия агитки си знаем по какъв начин се използват от всякакви хора – кой във властта, кой към нея, кой претендент за нея. Пращат се по митинги, да предизвикат и така нататък

И, като сме толкоз толерантни и осъждаме расизма и нацистките прояви, това единствено за стадионите ли го имаме поради или по принцип? За едни съдружни сътрудници запитвам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР