Няма драма, нищо фатално не се е случило. Заради пилотска

...
Няма драма, нищо фатално не се е случило. Заради пилотска
Коментари Харесай

Собственикът на „Роял Хелена“ разкри защо са се сблъскали двата кораба

Няма драма, нищо съдбовно не се е случило. Заради пилотска неточност е станал конфликтът на „ Роял Хелена” с испанския транспортен съд „ Нао Виктория”. Капитанът и екипажът нямат никаква виновност, безапелационен беше корабособственикът на родния ветроход Пламен Свещаров, представен от " Труд ".

Според него водачът от локалната станция в холандското пристанище Оудесхилд е сбъркал при направляване на маневрите от борда на „ Роял Хелена”. Сблъсъкът е станал през вчерашния ден в 13.15 ч. /местно време/, написа изданието Texelsecourant.nl.

Утре българският ветроход ще взе участие на морски празник в друго холандско пристанище Сейл Ден Хелдер.

Оудесхилд е седмото пристанище, на което спря родната баркентина по време на 5-месечното си корабоплаване в Европа.

„ Роял Хелена” потегли на 8 април 2017 година от Морска гара във Варна, изпратен с тържествена гала и с музиката на представителния духов оркестър на Военноморски сили. Той пое с наситена стратегия за присъединяване в доста блестящи морски празници и събития през Мраморно, Средиземно море и Атлантическия океан.

Капитанът на „ Роял Хелена” е опитният морски офицер Любомир Шекерджиев.

Ветроходът би трябвало да се прибере през септември на родния бряг, само че има доста предложения за участия, календарът е цялостен, може и да се забави, сподели още корабособственикът Пламен Свещаров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР