Няма доказателства за това, че откритият в Южна Африка нов

...
Няма доказателства за това, че откритият в Южна Африка нов
Коментари Харесай

Щамът на вируса в ЮАР не е по-опасен от британския

Няма доказателства за това, че откритият в Южна Африка нов вариант на ковид е по-опасен или по-заразен от английската вариация, разгласи здравният министър на ЮАР Звели Мкхизе, представен от AFP.

Той влезе в задочна дискусия с сътрудника си от Обединеното кралство Мат Ханкок, който по-рано съобщи, че новата форма на вируса в Южна Африка е мотив за огромно безпокойствие, защото " е по-заразна и наподобява е мутирала повече от разпознатата във Англия ", съобщи bTV.

Тези изказвания " може да са основали чувството, че южноафриканският вид е забележителен фактор във втората вълна на вируса във Англия, което не е по този начин ", акцентира Мкхизе в коледното си изказване. Данните от проучванията сочат, че английската разновидност се е развила месец преди тази в Южна Африка - с първа потвърдена демонстрация от 20 септември, съобщи министърът. Министър Мкхизе изрази страдание за решението да се забрани пътуването сред Република Южна Африка и Англия.

ЮАР е най-засегнатата от COVID-19 страна на континента. През последните два дни там бяха открити над 14 000 случая, против приблизително сред 8 и 10 хиляди при започване на седмицата. Близо 970 000 южноафриканци са се заразили с ковид от началото на пандемията, а близо 26 000 от тях са умряли. Вероятно ще се наложи стягане на ограниченията, стана ясно от думите на здравния министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР