Няма доказателства, че нерегламентирано са били подслушвани политици. Това е

...
Няма доказателства, че нерегламентирано са били подслушвани политици. Това е
Коментари Харесай

Прокуратурата не откри данни, че са подслушвани политически лидери

Няма доказателства, че нерегламентирано са били подслушвани политици. Това е заключението на Софийска градска прокуратура след инспекция в службите. Тя приключи досъдебното произвеждане, заяви бТВ.

Още в първите дни на служебния кабинет вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че десетки представители на политически партии, цивилен деятели и дори министър председателят Стефан Янев са били обект на СРС. Част от тях, по думите му, са били следени по време на миналогодишните митинги.

От ДАНС са показали, че няма данни за прилагани СРС във връзка с претенденти за народни представители.

ГДБОП показват, че има двама подслушвани, които са били претенденти за Народното събрание. Те са били следени в границите на следствия на разпространяване на тютюневи произведения без бандерол и на произвеждане на марихуана и амфетамини. Когато е било установено, че СРС е прилагано против кандидат-депутати, производствата са били прекъснати.

Няма данни за СРС във връзка с президента, вицепрезидента, някогашния и сегашния министър-председатели.

Със същия резултат е завършила и инспекцията за това дали „ Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи е подслушвала политици и депутати. Без резултат е било и запитването в Националното бюро за надзор на СРС във връзка с водачи на политически партии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР