Няма данни за пострадали хора и причинени материални щети от

...
Няма данни за пострадали хора и причинени материални щети от
Коментари Харесай

МВР: Няма данни за пострадали и материални щети от земетресението, усетено на българска територия

Няма данни за потърпевши хора и породени материални вреди от земетресението, усетено на българска територия, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

По данни на Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) - Българска академия на науките, в 15:16 часа на територията на Румъния е записано земетресение с магнитуд към 5,8 по Рихтер. Епицентърът му е бил в региона на град Търгу Жиу, на към 270 км от София.

Събитието през днешния ден е с епицентър, покрай земетресението от през вчерашния ден, което беше едва усетено в северозападната част на страната.

Къде и по какъв начин е усетено земетресението в страната, ревизираха и кореспондентите на Българска телеграфна агенция.

 

В София земетресението беше усетено едва по високите етажи. В Столична община се са постъпвали сигнали за потърпевши хора и материални вреди. По заповед на кмета Йорданка Фандъкова спешни екипи проеряват сериозната инфраструктура.

Земетресението е усетено в Монтана и района, само че в пожарната и полицията не са постъпили данни за вреди, заяви за Българска телеграфна агенция регионалният шеф на Монтана Валери Димитров. Той посочи, че спасители от Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ са излезли на обход, с цел да ревизират места, на които би могло да има някакви проблеми.

В Русе земетресението е усетено от живеещи по високите етажи на постройките, споделиха за Българска телеграфна агенция русенци. Леко е усетено по високите етажи земетресението и във Велико Търново. В Силистра земетресението е усетено леко, най-много по високите етажи, към този момент няма подадени сигнали. В Ловеч трусът също е усетен на високите етажи от постройките, само че сигнали не са постъпвали. Слабо е усетен трусът в Плевен и Враца.

В Търговище и в Попово земетресението е усетено доста едва като няма подавани сигнали до институциите. Граждани споделят в обществените мрежи, че трусът е усетен от живеещи на по-високите етажи на постройките. В Разград земетресението не е усетено, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (РД ПБЗН).

В Габрово не е усетено, няма данни за земетресение, осведомиха за Българска телеграфна агенция от локалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". В област Стара Загора, не е усетено в нито една от общините, сподели за Българска телеграфна агенция старши контрольор Михаил Михов, шеф на група " Оперативен център " към локалната РД ПБЗН.

Слабо е усетен трусът в Пловдив и Перник. В Пазарджик земетресението не е усетено. Трусът не е усетен и в Добрич, Варна, Кърджали и Самоков. Земетресението е записано, само че не и усетено от популацията, защото магнитудът му е доста невисок, сподели за Българска телеграфна агенция Георги Вълчев от сеизмологичната станция в Димитровград.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР