Няма данни за пострадали български граждани при ракетния обстрел по

...
Няма данни за пострадали български граждани при ракетния обстрел по
Коментари Харесай

МВнР : Няма данни за пострадали български граждани при ракетния обстрел по Израел

Няма данни за потърпевши български жители при ракетния обстрел по Израел тази заран, оповестяват отМВнРкато се базират на информациянапосолството на България в Израел.Израелските управляващите са инструктирали всички жители да не напущат домовете си, а при сигнал от сирена да влизат в бомбоубежището на дома си, или до най-близкото такова. Бомбардировките са на територията на цялата страна.Междувременно българският министър председател Николай Денков и президентът Румен Радев осъдиха терористичните офанзиви.

Министерство на външните работи поучава българските жители, намиращи се на израелска територия, да се придържат прецизно към инструкциите на локалните управляващи и да заобикалят местата, където имаструпване на хора и обектис религиозно значение.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ", оповестени на уеб страницата на външното ни ведомство.

Категорично съдя терористичните офанзиви на „ Хамас ” над Израел и насилието над почтените израелски жители. Това се споделя в позиция на премиера Николай Денков, изпратена до медиите. Изразявам цялостна взаимност с израелския народ. Мислите ми са с жертвите на тези офанзиви. Осъждам тероризма във всичките му форми, написа още в позицията на българския министър председател.

България изрично жигосва терористичните офанзиви от тази заран против Държавата Израел, при които починаха и бяха ранени доста мирни жители ". Това написа президентът Румен Радев в обществената мрежа XБългария показва твърдата си поддръжка и взаимност с Израел в този сложен миг, декларира още президентът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР