Няма данни Димитър Любенов, причинил катастрофата на софийското Околовръстно шосе,

...
Няма данни Димитър Любенов, причинил катастрофата на софийското Околовръстно шосе,
Коментари Харесай

Още разкрития за катастрофата на Околовръстното

Няма данни Димитър Любенов, предизвикал злополуката на софийското Околовръстно шосе, да е употребявал услугите на “Дринк енд драйв ”.

Това оповестиха източници на NOVA от следствието. Вчера отбраната на обвинявания за злополуката, при която почина французин, разгласи, че длъжностни лица са му попречили да употребява услугите на различен водач, макар, че е бил пийнал.
Пробите му след това демонстрираха 1.73 промила и кокаин в кръвта.
Според източници на NOVA, Димитър Любенов се е качил в мощната си кола още от  заведението. А не както отбраната му твърди, че водач на “Дринк едн драйв ” е бил свален от служители на реда по пътя.

Екип на NOVA потърси брачната половинка на Любенов, която разгласи, че той постоянно употребява услугите на такава компания. Тя даде скрирйншот, изпратен от брачна половинка й с компанията, чийто услуги употребява. Управителят на въпросната компания отхвърли в деня на злополуката да са били наемани от него.

“Нас употребява като услуга, факт. Но в тази ситуация не е звънял. Няма по какъв начин да го скрием. Има разпечатки. В случая си е икономисал едни 20 лв.. Не мога да отговоря дали е викал други услуги. При нас сигурно не е ”, изясни Красимир Малинов.
Според източници на NOVA, най-вероятно Любенов е бил спрян от патрул на “Шесто районно ”. Камери по трасето, обаче няма.
Полицейската кола не е ескортирала поршето му, безапелационни са осведомени. Патрулката се е движила в локалното платно.
И двамата чиновници на реда в нея – мъж и жена са станали очевидци на съдбовния конфликт, при който почина френски жител.
Според “24 часа ”, доказано и от наши източници, във връзка със случая се ревизира полицайката Любка Гечева. Вместо да окажат подпомагане, служителите на реда са си тръгнали от мястото на злополуката, показват източници на NOVA.

“Допускам, че този екип служители на реда, които са се движили с или редом с авариралата кола са изпълнявали такава функционалност нееднократно – на охраняващи имащи пари хора. Според мен това е устойчива връзка ”, сподели проф. Николай Радулов.
Случаят докара до следващ конфликт сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.
Служебният вътрешен министър съобщи, че Министерство на вътрешните работи е поискало, само че прокуратурата е отказала задържането на двамата служители на реда.
“След като наблюдаващият прокурор се срещна с материалите, той не разреши на чиновниците да извършат тези дейности.
Пое надзор върху въпросното следствие и ни предизвести, че не би трябвало да огласяваме данни, с цел да не пречим на следствието ”, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев.

Главният прокурор отговори през днешния ден, че министърът е бил измамен с погрешна информация.

“Прокурор няма такива пълномощия и не може да забрани такова нещо. Явно, някой е подвел министъра на вътрешните работи с погрешна информация.
Има настрана досъдебно произвеждане за закононарушение по работа на полицейските чиновници ”, сподели Иван Гешев.
Вчера съдът остави Димитър Любенов за непрекъснато в ареста.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР