“Няма да участваме в разговори за конституционна реформа, тъй като

...
“Няма да участваме в разговори за конституционна реформа, тъй като
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Социалните плащания трябва да бъдат индексирани с инфлацията, а не замразявани

“Няма да участваме в диалози за конституционна промяна, защото няма нищо съответно, което да се предлага като промени. А и не виждам огромен юридически потенциал в това Народно заседание, че да се пипа Конституцията.” Това съобщи националният представител от “БСП за България” Георги Гьоков в предаването “Делници” на Евроком.
Според него приказките за правосъдна промяна и конституционни промени са за илюзия на народа. “По този метод си пазят имунитетите”, счита Гьоков.
“Борисов в продължение на години неглижираше Народното събрание и го беше трансформирал в гумен щемпел на своите решения, а в този момент се крие зад него, с цел да се избави от правосъдие”, разяснява социалистът, съгласно който управническата коалиция не е обединена към общи политика, а към това да си пазят имунитетите.
“Хората имат чувството, че страната е на автопилот. Голяма част от системите - здравната, обществената - са оставени по инерция да се движат, без да се подхващат решителни дейности. По време на рецесия Народното събрание се занимава самичък със себе си - с имунитети и със кавги сред тези, които би трябвало да управляват”, сподели със страдание депутатът от Българска социалистическа партия, добавяйки, че “всичко обществено, което се е случило през последните 2 години, макар политическото безхаберие и рецесията, е с помощта на Българска социалистическа партия.”
По неговите думи, това, че финансовият министър споделя, че при 3% бюджетен недостиг обществените заплащания ще бъдат непокътнати, значи, че те ще бъдат замразени на равнищата от 2022 година
“Във време на инфлация, те би трябвало да се индексират, най-малко да компенсират инфлацията. Не е обикновено, по време на рецесия, самоцелно да се стремим към този 3% недостиг - аршин, който никоя страна в Европа не съблюдава - за сметка на най-уязвимите групи в България”, безапелационен бе Георги Гьоков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР