Няма да се стигне до хиперинфлация – сутринта баничката да

...
Няма да се стигне до хиперинфлация – сутринта баничката да
Коментари Харесай

Иван Нейков: Няма да се стигне до хиперинфлация

Няма да се стигне до хиперинфлация – сутринта баничката да коства едни пари, следобяд – доста повече. Такава картина няма да има, само че зимата ще бъде тежка, тъй като свикнахме да живеем при доста ниска инфлация или даже дефлация. Това съобщи в ефира на финансистът и някогашен обществен министър Иван Нейков.

По думите му, инфлацията ще стигне към 4%, само че наклонността е, че следващата година повишаването ще продължи със забавени темпове. " Хората би трябвало да намерят способи за отбрана против инфлацията, доколкото им разрешават опциите ", уточни Нейков. 

По тематиката със общественото подкрепяне Нейков е на мнение, че е нужна система, която да демонстрира всички помощи, които човек е получил.  " Това ще разреши да концентрираме помощта където има потребност. В служебното държавно управление битува чувството, че желаят да пристигна постоянно, с цел да му предадат " парещ картоф ". Те трябваше да вземат решения, без да имат инструментите. Каквото могат, вършат ", разяснява Нейков.

Финансистът предвижда, че най-малко с още 20 000 души ще нарасне безработицата до началото на сезонната претовареност.  " Ръстът на пандемията води до затваряне на работни места. Фактор е и сезонната претовареност, това в допълнение нагнетява ситуацията. Тенденцията е на последователно увеличение на броя на безработните ", изясни той.

Според него, работейки в сивата стопанската система, хората не се обезпечават и надлежно не могат да получат компенсации за безработица, защото няма по какъв начин да се записват на борсата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР