Няма да се изискват винетки за северната част на Околовръстния

...
Няма да се изискват винетки за северната част на Околовръстния
Коментари Харесай

Без винетки по Околовръстния път в София... засега

Няма да се изискват винетки за северната част на Околовръстния път в София. Това стана ясно от изявление на заместник-кмета Дончо Барбалов след среща сред Столична община и Агенция "Пътна инфраструктура ". Разговорите обаче ще продължат след Нова година. От думите на Барбалов се разбра, че ще се търси толерантност за всички.

Местната власт е срещу концепцията да се заплаща за прекосяване през Северната скоростна дъга, до момента в който от пътната организация аргументират настояването си със сериозен трафик от тежкотоварни коли.

"Не може да не събираме такси за тангентата, тъй като по нея минават 80% от тежкотоварния директен трафик от Турция за Сърбия и Западна Европа. А целият трафик е сред 11 и 13 млн. камиони и леки коли, самичък сметнете защо става въпрос ", съобщи в петък ръководителят на АПИ инж. Светослав Глосов. Той посочи, че

Обсъжданията започваха след сигнал за сложени табели за винетка на Околовръстния път.

"Столична община води диалози с Агенция "Пътна инфраструктура ". Оттам са поели ангажимент, че до всяко обитаемо място на територията на общината хората ще имат достъп с колите, без да заплащат винетка. Същото се отнася и за общинските рейсове ", изясни преди дни кметът Йорданка Фандъкова.

Ще напомним, че от 1 януари хартиените винетни стикери стават напълно електронни. Цените остават същите - за леките коли годишната е 97 лева, тримесечната - 54 лева, месечната 30 лева, а седмичната 15 лв.. Въвежда се и нова "уикенд винетка " на цена от 10 лева, която ще важи за дните от петък до неделя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР