Няма да повярвате каква е развръзката Мистерията около шокиращите снимки

...
Няма да повярвате каква е развръзката Мистерията около шокиращите снимки
Коментари Харесай

Светкавично разплетоха мистерията с убитите щъркели край Димчево

Няма да повярвате каква е развръзката

Мистерията към шокиращите фотоси на убити щъркели, които от няколко дни „ взривиха “ мрежата и обществото в Бургас, се разплете. Сигналът за случая бе подаден от кореспондент на Флагман в полицията, откакто получихме фрагментите с най-малко 5 натрупа на красивите птици, вестители на пролетта.

В писмото до медията ни се съдържаше обява от известна група в обществените мрежи, в която се твърдеше, че бруталната свирепост е осъществена от украинско семейство, които сякаш стреляли по предпазените птици, пребиваващи край къщата им в с. Димчево.

Опитахме да се свържем с създателя на обявата, с цел да разберем детайлности за случая и дали има подаден сигнал към полицията за жестокостта, на която е станал очевидец, той на мига блокира профила на нашия кореспондент. Междувременно обаче ние подадохме сигнал в полицията, защото белият щъркел е предпазен тип и е включен в Червената книга на България. Неговото хващане и ликвидиране е неразрешено, не е позволено даже увреждане на местообитанията му. Всяко посягане против предпазен тип се санкционира с санкция от 100 до 5000 лева Ако бъде потвърдено, че съзнателно даден човек е умъртвил представител на подобен тип, може да му се търси и наказателна отговорност, като наказването е от 1 до 3 години затвор. След сигнал за сходно действие, наложително на място се изпращат екперти от Регионална инспекция за опазване на околната среда, които са длъжни да дадат своята оценка и да изследват птиците. 

Нашата инспекция обаче се оказа стихия в чаша вода. Оказа се, че първоизточникът – бургазлията Веселин Т. от жк „ Меден рудник “ желал да набере известност в обществената мрежа и просто изтеглил от интернет фотоси на убити щъркели и решил да пусне слух. 

Той е постигнал огромен триумф във виртуалното пространство, създавайки измислена сензация и задоволявайки егото си, защото постът му стремително се популяризира измежду жителите на с. Димчево. Стигна и до кметския наместник Елена Атанасова. 

Докато проверяхме случая, наш кореспондент беседва с госпожа Атанасова, която сподели, че не е проверила на място, защото е повалена от тежък грип и няма опция да ревизира на място. Тя обаче уверено ни разказваше, че локалните поданици подозират за причинители рускиня или украинка, чиито фамилии неотдавна се заселили в селото. 

Благодарение на светкавичните дейности на служителите на реда от Четвърто районно управление (на МВР) заблудата и лъжата лъсват в границите на часове. След като пробват да се свържат с Веселин Т., който в началото разгласява „ сензационните “ фотоси в известна фейсбук група, той постъпва с тях по същия метод, както с нашия кореспондент – блокира ги мигновено.

Униформените обаче го намират и настоятелно му изясняват, че няма право да се отнася по този метод по отношение на длъжностни лица. Пред тях към този момент Веселин няма какво друго да направи, с изключение на да си признае за сюжета, който е спретнал в името на лайковете – с цел да стане известен измежду потребителите на обществената мрежа.

За негов шанс служителите на реда няма по какъв начин да го глобяват за срамната постъпка. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР