Няма да подпиша т.нар. меморандум, той нарушава Конституцията, заяви вицепремиерът

...
Няма да подпиша т.нар. меморандум, той нарушава Конституцията, заяви вицепремиерът
Коментари Харесай

Шамар от Габриел от София за Денков – в Париж

Няма да подпиша така наречен меморандум, той нарушава Конституцията, съобщи вицепремиерът и външен министър на България Мария Габриел

Премиерът Николай Денков, който е в Париж, е меко-казано сюрпризиран, само че твърди, че ще подаде оставка на 6 март

Търпеливо, дни наред и съзнателно не коментирах предложенията за ротация от страна на ПП-ДБ и министър председателят Денков. Това съобщи на брифинг вицепремиерът Мария Габриел.

„ Чух оферти да си заменяем местата, чух екзотика да прибавим още едно министерство, с цел да има място за всички “, добави вицепремиерът.

„ Няма да подпиша така наречен меморандум. Всичко има граници, моите са, че не одобрявам страната да се ръководи при неспазване на съществени правила на демокрацията. По думите ѝ се предлага страната да бъде разграничена сред 2 коалици, а регулаторите – поделени в нарушаване на законодателството на страната, за сметка на персонални цели и партийни ползи.

„ По създание, този документ предлага 2 политически сили да се спогодят в несъгласие на Конституцията, демокрацията и европейските практики “, съобщи Габриел.

По думите ѝ правосъдната промяна е приоритет, само че и за най-големият дилетант е ясно, че това е стратегия за цялостен управнически мандат, а не за 9 месеца. Какво постанова промени в службите и за какво е закрепен период 1 юни 2024 година, който съответствува с акцията за избори на членове на Европейския парламент, съобщи Мария Габриел.

Тя попита реторично дали на 9 месеца ще се подписват меморандуми или единствено за интервалите, в които министър председателят ще е от ГЕРБ.

„ Документ, създаден единствено от едната страна и изпратен на другата по приложение за чат, не цели реализиране на единодушие ”, съобщи Мария Габриел.

Габриел посочи, че излиза от среща с европейските посланици и посланика на Съединени американски щати, които са към този момент осведомени с следващия опит за прекратяване на Конституцията от страна на Политическа партия и ко.

Очаквайте видео
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР