Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, ако Продължаваме промяната

...
Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, ако Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Нинова след консултациите: Няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, ДПС или “Възраждане“

Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, в случай че " Продължаваме промяната " ни поканят, ще участваме във втория. Няма да подкрепим мандат на Движение за права и свободи и " Възраждане ", в случай че третият е при тях. Това съобщи Корнелия Нинова, откакто президентът Румен Радев организира съвещания с " Българска социалистическа партия за България ", съобщи Българска национална телевизия.
Прочетете още
Българска социалистическа партия считат, че може да има държавно управление, само че че действителните договаряния сред партиите ще стартират след връчването на първия мандат.

" С президента доуточнихме някои елементи по значимите за нас тематики, изключително диалога за бюджета. Президентът увери, че служебният кабинет ще намерения, за увеличение на минималната работна заплата на 850 лева Вероятно ще би трябвало да мине през бюджет, само че това го отчитаме като добър резултат от срещата ", уточни Корнелия Нинова.

Ако социалистите получат третия мандат, ще положат всички старания да сформират кабинет. " Бихме предложили няколко национални прироритета плюс обществен пакет за хората през зимата ", съобщи Нинова.

Българска социалистическа партия и президентът са на едно мнение, че износът на оръжие за Украйна е рисков за България и може да въвлече страната ни в спора в Украйна.

" След решението на Народното събрание определихме обединението, която го взе като " коалиция на войната " - ГЕРБ, Политическа партия, Движение за права и свободи, " Български напредък " и Демократична България се сплотиха. Очевидно сме на разнообразни позиции, ние бяхме и по време на кабинета, в който участвахме ", уточни Корнелия Нинова.

Румен Радев не е споделил на Българска социалистическа партия по кое време има намерение да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление.

Държавният глава се среща с всички парламентарно показани партии, преди да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление. Целта на консултациите е, по думите му - да се търсят допирни точки и да се направи всичко допустимо за основаване на постоянен кабинет. Румен Радев към този момент организира такива срещи с ГЕРБ-СДС, " Продължаваме Промяната ", Движение за права и свободи и " Възраждане ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР