Няма да коментирам нищо свързано със състава на правителството след

...
Няма да коментирам нищо свързано със състава на правителството след
Коментари Харесай

Габриел: С Денков анализираме и оценяваме работата на министрите преди ротацията

Няма да разясня нищо обвързвано със състава на държавното управление след ротацията, тъй като по този начин е правилно. С акад. Николай Денков сега проучваме и оценяваме работата на всеки един министър във връзка с осъществяването на управническата стратегия.


Това съобщи външният министър и вицепремиер Мария Габриел в отговор на въпрос на БГНЕС какъв би трябвало да бъде профилът на бъдещия външен министър след ротацията.

" За мен са значими още два фактора - методът, по който българските жители усещат положителното влияние от работата на всеки министър и, несъмнено, работата с парламентарните групи, тъй като имаме доста ясна законодателна стратегия и упоритости, които са съпроводени от положителни връзки и съгласуваност с Народното събрание ", сподели Габриел.

Тя акцентира, че на този стадий е значимо всеки един от министрите да остане концентриран върху осъществяването на управническата стратегия и по този начин " да допринесем България да продължава да се нарежда добре ".

" Видяхме какъв брой значимо беше това за Шенген. Предстоят еврозоната, Организацията за икономическо съдействие и развиване - Организацията за икономическо сътрудничество и раз, Планът за възобновяване и развиване. Амбициите ни ще се осъществят единствено, в случай че всеки един министър в период, дружно със своя екип и Народното събрание, има чувство за независимост, доверие и поддръжка, с цел да могат да бъдат приключени задачите ", добави външият министър.

По отношение на решението на министъра на опазването на здравето Христо Хинков, който разгласи, че след ротацията няма да бъде министър, тъй като не усеща политическа поддръжка, Габриел разяснява:

„ С мен не е говорено по тематиката. Бих останала с голямо почитание и бих траяла да следя осъществяването на дилемите и в бранш опазване на здравето “.

Относно информацията за вероятно освобождение на екипажа на пленения от хутите транспортен съд „ Галакси Лийдър “, Мария Габриел напомни, че от ден първи Ситуационният център към Министерство на външните работи дружно с българските служби и интернационалните сътрудници наблюдават обстановката от близко.

„ Благодарни сме за положителното отношение. В името на положителното на сънародниците ни и тяхното завръщането им, считам че е значимо да запазим поверителност. “ /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР