Няма да клекнем натози преврат, който ниспретна статуквото. Оставаме единни,

...
Няма да клекнем натози преврат, който ниспретна статуквото. Оставаме единни,
Коментари Харесай

Бонка Василева от ПП-ДБ-СС: Статуквото ни изпързаля, но ще се борим

„ Няма да клекнем натози прелом, който ниспретна статуквото. Оставаме единни, оставаме монолитни и ще се борим против това, което ни се случи “. Така общинският консултант от групата на ПП-ДБ-СС Бонка Василева разяснява развоя на събитията в Столичния общински съвет в предаването „ Кой Говори “ по Дарик.

На съвещанието на 8 феврурари ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия се оказаха с най-вече управителни позиции в основни непрекъснати комисии с поддръжката на по-малките партии в съвета – част от " Възраждане ", " Синя София ", Има Такъв Народ и Вътрешна македонска революционна организация. Бонка Василева внесе изясненост към недоволството на ПП-ДБ-ССза управителните позиции, препоръчани им тогава.

„ Водещите комисии са „ Устройство на терторията “, „ Бюджет “ и „ Икономиката “ – основни за ръководството. Затова сме се запънали, тъй като действително ръководството минава през тези основни комисии. През тези комисии ще минат милиони и някои хора могат да станат богати “, разяснява общинският консултант.

Това решение на СОС беше върнато поради процедурни нарушенияот регионалния шеф на София Вяра Тодева, назначена на поста от премиера акад. Николай Денков. В петък пред Дарик общинският консултант от Българска социалистическа партия Ваня Григорова изясни, че Тодева е направила това, което й е било поръчано. „ Досега не си припомням да е връщано от регионален шеф решение. Това едемокрацията! Това е верният ход на нещата. Тодева е регионален шеф на софияци, не на ПП-ДБ “, контрааргументира се през днешния ден Бонка Василева и добави, че с дейности като тези„ няма преяждане с власт “, а „ има надзор “.

Василева изясни, че сега в СОС има „ устойчиво болшинство “ в лицето на опозицията. Според нея до момента три месеца градският парламент не е работел точно, тъй като това ново болшинство не е желало да излезе на ярко, само че в този момент се е осветлило.

„ Знаете какъв брой монолитно се гласуваше при предходния мандат(на СОС – бел. ред.). Това няма по какъв начин да се случи, жалкото е, че ни изпързаляха, само че не на нас, а вота на хората, които дадохаясен сигнал какво желаят да е новото ръководство и на когого поверяват “, сподели още Василева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР