Няма да искам оставката на заместника си Красимир Живков, който

...
Няма да искам оставката на заместника си Красимир Живков, който
Коментари Харесай

Емил Димитров: Няма да искам оставката на зам.-министър Живков

Няма да желая оставката на заместника си Красимир Живков, който по-рано през днешния ден беше отведен за разпит. Аз нямам и такова право. Зам. - министрите се назначават от премиера Бойко Борисов. Аз назначавам всички под заместниците си. Това сподели министърът на екологията Емил Димитров преди блицконтрола в отрасловата комисия в Народното събрание, съобщи БГНЕС.
Димитров сподели, че е разпоредил да се спомага на проверяващите и не пожела да даде повече информация, обвързвана с акцията през днешния ден.
" Прокуратурата си има пълномощия и това е всичко, което тя счита за належащо. Какво значи, аз да разясня акция. Не мога да разясня досъдебно произвеждане, не е редно. Всичко, което са поискали са си взели. Разпоредил съм на всички чиновници да окажат подпомагане, както и компютърният експерт “, съобщи той и добави, че е разпоредил няколко инспекции в страната на адреси, които сутринта са му били дадени.
Става дума за обекти, които са под надзор на министерството и от прокуратурата демонстрира интерес.
„ Няма инспекции с наши чиновници в Русе “, изясни екоминистърът, а на въпрос на БГНЕС дали работят площадките за запазване на боклуци, благосъстоятелност на братята Бобокови, той не можа да отговори и сподели, че не знае кои са те и уточни, че броят на площадките е към 5000.
Димитров сподели, че желае да се промени законодателството и при определяне на нарушаване на площадките да имат механизмите да ги закриват бързо, а не с години да водят борби. Димитров акцентира, че работата на тези площадки се управлява от Регионална инспекция за опазване на околната среда в страната.
Той добави още, че сега към този момент работят единствено три циментови завода и са спрели горенето на боклуци.
Димитров напомни, че за своя сметка, преди месеци, италианските управляващи са изнесли контейнери с боклуци и акцентира, че не желае повече такива да бъдат внасяни в страната ни, тъй като основават проблеми в общество.
Вижте още:
Зам.-министър Красимир Живков е отведен за разпит
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР