Няма да има проблем по изпълнението на Договора ни за

...
Няма да има проблем по изпълнението на Договора ни за
Коментари Харесай

Захариева: Няма да има проблем по изпълнението на договора ни с Македония след преименуването й

Няма да има проблем по осъществяването на Договора ни за добросъседство с Македония след преименуването й . Това сподели пред публицисти вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по отношение на контракта за добросъседство с Македония.
Захариева разяснява, че по тази логичност е все едно страната ни да промени всичките си контракти, в които е подписана като Народна Република България, а те към момента са в действие.
На въпрос дали Смесената комисия по контракта с Македония работи, министър Захариева разясни, че членовете й са създали чисто работно посещаване в Македония. " В началото на юли месец ще имат и първото съвещание ", разяснява тя.
Във връзка с Брекзит министърът разяснява: " Преговорите са комплицирани. Най-важното е, че ние успяхме да запазим единството. Това беше работата на България като почтен брокер във връзка с договарянията за Брекзит ", добави Захариева, представена от Фокус.
На въпрос дали има опасности за България след Брекзит, тя уточни, че на база анализите на отрасловите министерства, не трябва ненужно да се драматизира. " Все още съм сдържан оптимист и смятам, че до октомври месец е абсолтно реалистично да се реализира единодушие по въпросите на Брекзит ", сподели още външният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР