Няма да има политическо напрежение заради разногласията в кабинета за

...
Няма да има политическо напрежение заради разногласията в кабинета за
Коментари Харесай

Няма напрежение в кабинета заради самолетите Су-25, твърди Каракачанов

Няма да има политическо напрежение поради различията в кабинета за ремонта на самолетите Су-25. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов във връзка информацията за събаряне на оръжейното ембарго към Беларус.

Първият превод по контракта за ремонта на самолетите Су-25 към Беларус към този момент е изработен, заяви министърът на защитата. Той съобщи, че поема политическата отговорност за осъществяване на контракта и акцентира, че няма заплаха страната ни да понесе наказания поради наложеното оръжейно ембарго против Беларус, поради което министърът на стопанската система Емил Караниколов е изискал договорът да бъде разтрогнат.

По думите му в края на предходната година страната ни е подписала контракт с Беларус за ремонт на Су-25, само че не му ясно за какво тогава ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева е разговаряла с Русия да изпратят техни техници за образования на българските. Според Каракачанов, някой неверно е съветвал министъра на стопанската система Емил Караниколов, който от своя страна изрази противоречие с изпращането на СУ-25 за ремонт в Беларус поради съществуващо ембарго.

"Самолетите Су-25 са извънредно нужни за качествата на българската войска. От 14 самолета обаче летят 5, само че през днешния ден един от тях ще бъде партерен ", сподели Каракачанов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР