Няма да има оставки и уволнени спецполицаи заради бруталната операция

...
Няма да има оставки и уволнени спецполицаи заради бруталната операция
Коментари Харесай

Без уволнения в ГДБОП за бруталното нахлуване на погрешен адрес

Няма да има оставки и уволнени спецполицаи поради бруталната интервенция на ГДБОП на неправилен адрес в столичния квартал " Левски Г ". В началото на октомври екип на антимафиотите разруши по простъпка вратата на младо семейство, арестува и наби млад мъж и рита съборената му на пода жена, която е родила неотдавна.

Вътрешният министър Христо Терзийски изясни по време на парламентарния надзор, че грешките са позволени от шеф на отдел в ГДБОП и водача на екипа, нахлул на неправилния адрес.

Имената на служителите на реда остават загадка. Министърът изясни, че те са нарушили служебната дисциплинираност, позволени пропуски при определянето на точния адрес и към този момент са осъдени дисциплинарно. След грубата неточност на ГДБОП са поднесени извинения на потърпевшото семейство и е закупена и инсталирана нова врата, сподели Терзийски.

Той изясни, че през последните четири години други сходни неточности не са допускани. Преди две години спецполицаи влязоха в дома на почтени хора в Бургас поради сгрешна предварителна информация. След това отново се наложи да се оправя вратата и да се сервират извинения.

Грешката, позволена от екипа на ГДБОП в София, бе доста по-тежка поради упражненото физическо принуждение върху явно беззащитни хора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР