Няма да има механично прехвърляне на учебен материал от един

...
Няма да има механично прехвърляне на учебен материал от един
Коментари Харесай

Просветният министър: Променяме учебните програми, но няма да издаваме нови учебници

Няма да има механично прекачване на образователен материал от един клас в различен – това сподели министърът на образованието Галин Цоков във връзка препоръчаните от ведомството му промени в образователните стратегии по общообразователните предмети от 1 до 10 клас.

Промените са оповестени за публично разискване до 28 август. Според министъра задачата на измененията е да отпадне фактологическата трудност по дадени образователни предмети.

„ Вече сега получаваме избрани отзиви, мнения от преподаватели, с които ви убеждавам, че ще се съобразим. С тези промени на образователни стратегии не желаеме да издаваме и нови учебници. Ние желаеме да се олекотят образователните стратегии от позиция на оставяне на повече време да се работи самостоятелно, да се работи екипно, в случай че би трябвало. Така че, няма да допуснем такива механични качвания или слизания на образователно наличие “, изясни просветителният министър.

Със заповед на министър Цоков е формирана работна група, която се разисква стандарт за ръководство на качеството в българското учебно обучение.

„ Защото тъкмо този стандарт за качество и неговото ръководство ще ни даде тези механизми, съгласно които ще се дефинират критерии и знаци, показващи коя е качествената работа в учебно заведение, какви са качествените индикатори, съгласно знаците на съответната просветителна институция, в работата на съответния преподавател “, разяснява проф. Цоков. Днес той връчи почетното отличие на министерството „ Национална тапия “ на 16 зрелостници, постигнали отличен триумф по всички образователни предмети и на държавните зрелостни изпити, както и за триумфи в региона на науката, технологиите, изкуствата и спорта.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР