"Няма да има кръгови кръстовища по новостроящия се скоростен път

...
"Няма да има кръгови кръстовища по новостроящия се скоростен път
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Няма да има кръгови кръстовища по скоростния път Видин-Ботевград

"Няма да има кръгови кръстовища по новостроящия се скоростен път Видин-Ботевград ", заяви министърът на районното развиване и благоустройството инж. Петя Аврамова.
Тя изясни, че първичният план е предвиждал построяването на кръгови кръстовища с отбивки за всички обитаеми места по трасето.
„ По мое гледище и с решение на премиера се препроектираха всички кръстовища в правата от Видин до Ботевград, които ще бъдат на две равнища. Дори да се оскъпи малко планът, считам, че това е вярното решение, тъй че директното трасе да не бъде възпрепятствано от включване на транспортни средства от обитаемоте места. Все отново строим скоростен път “, разяснява районният министър.
Петя Аврамова акцентира, че развиването на Северозападна България е измежду целите на държавното управление, а задачата е областите да догонят останалите райони на страната.
„ Усилията на държавното управление са Северна България като цяло да догони Южна България като развиване. Автомагистрала „ Хемус “ е „ пътечката “, по която да дойдат вложителите. Тя е доста нужна, тъй като видяхме, че Автомагистрала „ Тракия “ концентрира всички вложители в Южна България. За Северозапада основен е пътят Видин-София, който дружно с „ Хемус “ би трябвало да докара до привличане на вложения, обезпечаване на работни места и повишение стандарта на живот и приходите на хората”, разяснява министър Аврамова.
Работи се интензивно и за възстановяване на републиканската пътна инфраструктура в област Враца. Министър Аврамова подсети, че следва да приключи стартирана през 2020 година рехабилитация на пътя Мездра-Роман. За тази година е очакван ремонт на пътя Паволче – Челопек – Лютиброд, който ще се употребява и като обходен маршрут, при строителството на пътния възел за Мездра.
През тази година ще се ремонтира и републиканският път през село Девене, който е в неприятно положение. В програмния интервал 2021-2027 година Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще търси европейско финансиране за създаване на обходен път на селото.
„ Навремето по този начин се е строило в България, че всички съществени пътища минават и през обитаеми места. В сегашното за всички огромни пътни планове планираме и обходни трасета, с които се заобикалят. Така да вземем за пример, строителството на пътя Мездра – Ботевград включва обходи на Лютидол, Новачене и Скравена, с цел да изведем тежкия трафик “, разяснява районният министър.
По отношение на срутището в Искърското дефиле при Елисейна, министър Петя Аврамова увери, че след разчистването и извозването на хилядите тонове скална маса и обрушването на скатовете, придвижването в дефилето е обезопасено.
„ Това е първата стъпка, която направихме. Продължаваме в дълготраен проект, имахме към този момент среща с научната общественост, с висшите учебни заведения, Българска академия на науките. Участъкът през Искърското дефиле ще предстои на всекидневен мониторинг и ще се направи дълготраен план за укрепването му. Вероятно ще включва надълбоко анкериране и високоякостна мрежа с въжета, които да хващат по-малките камъни, тъй като огромните няма по какъв начин да бъдат спрени от мрежите. Срокът за направа на план е тази година “, изясни районният министър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР