Няма да е преувеличено, ако кажем, че фестивалът A to

...
Няма да е преувеличено, ако кажем, че фестивалът A to
Коментари Харесай

Какви изненади ни готви A to JazZ тази година

Няма да е пресилено, в случай че кажем, че фестивалът A to JazZ е едно от обичаните културни събития в столицата. Все отново, той се организира към този момент за дванайсети път. И както всяка година, и тази ще чуем музика от изпълнители от целия свят.
 A to Jazz фестивал, Джон Маклафлин, Snarky Puppy, Рузвелт Колиър, Илхан Ершахин и какво да чакаме от фестивала
Всички сме в джаза

Какво да чакаме от A to Jazz фестивал тази година

Но уредниците са създали това издание на фестивала по-различно. Една от изненадите е, че той ще бъде четири вместо единствено три дни, като откриването ще е на 6 юли (четвъртък), а последното осъществяване - на 9 юли (неделя) . Локацията обаче остава същата - Южен парк 2. Там събитието ще стартира с концерт на осем групи от Белгия, Франция, Конго, Румъния, Унгария, Сърбия и Гърция.

Другата изненада на A to JazZ е шоукейс модулът - най-новият детайл в програмата, който ще се организира на 6 юли на главната сцена и на нощната сцена в " Топлоцентрала ". Целта на тази част от фестивала е да подкрепи развиването на музикалната сцена и изгряващите актьори у нас и в Европа. Осемте групи, които ще открият събитието, са определени от интернационално жури всред 162-ма претенденти от 28 страни.
 Hands in Motion

Hands in Motion

От Унгария идват Ephemere , които печелят национално и интернационално самопризнание със стила си, основан на джаз и шансон с латино атмосфера. От Бразилия, Унгария и Румъния пък са момчетата от Duckshell , които задържат публиката на крайници със смелата си сила и ексцентрично театрално наличие.
 Tumble

Tumble

Ще можем да чуем и сръбското дуо Alice in WonderBand , което сплотява музика, спектакъл, танц и акробатика, употребявайки тялото като равномерен инструмент. Tumbe пък възражда античната музика на румънския фолклор посредством въздействащ джаз фюжън, а водени от пристрастеността към ритми и звуци, белгийското трио Hands in Motion комбинира акустични принадлежности с електронни резултати.
 Гергана Димитрова - Belonoga

Гергана Димитрова - Belonoga

На сцената ще се появи и гръцкият квартет Argalios , който базира творчеството си на импровизация, въодушевена от лирика и национална музика. Ще чуем и два женски гласа, като единият е на Fanie Fayar от Конго, а другият на българката Гергана Димитрова - Belonoga . Докато " гласът от река Конго " черпи ентусиазъм от африканските си корени и прибавя поп, фънк, рок, джаз и соул детайли в еклектично осъществяване, нашето момиче е познато от " Мистерията на българските гласове " и " Ева Квартет ". Гергана Димитрова - Belonoga се потапя надълбоко в българския фолклор и античните култури, с цел да сътвори един нов музикален свят на сцената.
 A to JazZ и отменянето на фестивала
Ще има ли фестивал A to JazZ тази година

Седем специфични A to JazZ концерта през юли

A to JazZ е от 6 до 9 юли в Южен парк 2, а цялата стратегия на фестивала ще бъде оповестена скоро.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР