Няма чужди служби - родна разработка е залавянето на служителя

...
Няма чужди служби - родна разработка е залавянето на служителя
Коментари Харесай

От ДАНС се хвалят с руската къртица в ГДБОП като родно начинание

Няма непознати служби - родна разработка е залавянето на служителя на ГДБОП, който е работил в полза на Руската федерация. Няма подаден и сигнал от непознати служби. Разработката е напълно на ДАНС, почнала е в средата на предходната година, включени са всички служби, с които се е работило в цялостна съгласуваност.

С това се похвалиха на брифинг на прокуратурата през днешния ден, ден след осъществения арест.

Петър Петров, зам.-председател на ДАНС, увери, че по време на интервенцията не е позволено да има теч на информация и по този метод да се заплаши националната сигурност.

Цялата информация е предадена на прокуратурата към този момент и ще се преценя тъкмо какво обвиняване да му бъде повдигната.

Наблюдаващият прокурор Ангел Кънев един път съобщи, че макар че информацията е достигнала до непознати служби, националната сигурност не е застрашена.

По-късно в отговор на въпрос съобщи обаче, че той ще настоява делото, в това число и мярката за неотклонение на арестувания чиновник на ГДБОП да бъде гледана при закрити врата, защото става въпрос за класифицирана информация, която може да заплаши националната сигурност.
 Разследват сигнал за шпионаж в ГДБОП и ДАНС Обновена
Разследват сигнал за шпионаж в ГДБОП и ДАНС

По непотвърдена информация към този момент има арестуван един служител
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР