Няма борба с престъпността, разчистват се сметки и терени Топ

...
Няма борба с престъпността, разчистват се сметки и терени Топ
Коментари Харесай

Алексей Петров: Никога не съм бил с Първанов в Китай

Няма битка с престъпността, разчистват се сметки и терени Топ обвиненият в страната Алексей Петров, някогашен консултант в ДАНС, за който прокуратурата твърди, че е оглавявал незаконната група за рекет “Октопод”, изрично отхвърли да е ходил с президента Георги Първанов в Китай.

Това изказване стартира в общественото пространство преди дни Пламен Николов, някогашен парламентарен секретар в кабинета на Жан Виденов.

Петров още веднъж съобщи, че неговият арест е чисто политически.

Имам подозрение, че под маската на битката с проведената престъпност се разчистват сметки, обезпечават се терени за политика, стопанска система и персонална реализация. Прави се опит да бъде принудена проведената престъпност да работи в нечия изгода, а контрабандата е част от това, отсече Алексей Петров.

Трактора призна, че е бил измъчван в ареста и е пуснал тъжба до Висш съдебен съвет и основния прокурор за това.

Според него министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов го е нарекъл “октопод” тъй като е човек, който може да прави няколко неща по най-хубавия метод.

Петров отхвърли да е давал на водача на РЗС Яне Янев секретни документи, когато беше консултант в ДАНС.

Никога по никакъв мотив не съм имал политически настойници, отсече той.

Алексей Петров посочи, че не разполага компрометиращи документи против някогашния министър председател Сергей Станишев.

Мистериозното подаяние за Столична община, при което са изчезнали 1 млн. евро е от 2006 година, твърди още Петров. Според него сумата е трябвало да послужи като гаранция по контрактувана инвестиция от белгийски фонд в столичното метро. Фондът заречен да влага в системата за сигурност на метрото, само че изискал 1 млн. евро гаранция от страна на общината.

Петров твърди, че тогава кметът Бойко Борисов се обърнал към него в качеството му на ръководител на Съюза за стопанска самодейност с молба да помогне за набирането на средствата за гаранцията.

По плана от страна на общината за отговарящ бил избран зам.-кметът по сигурността Цветан Цветанов, а по линия на ССИ - зам.-председателят Боян Чуков. Парите за гаранцията били обезпечени и даже се стигнало до сключване на контракт с белгийците, само че малко по-късно се оказало, че са изтеглени от сметката.

Цялата акция против "Октопод "-а цели да прикрие тази корист, твърди още Петров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР