Няма африканска чума по свинете във варненското село Бозвелийско. Това

...
Няма африканска чума по свинете във варненското село Бозвелийско. Това
Коментари Харесай

Няма африканска чума по свинете в Бозвелийско

Няма африканска чума по свинете във варненското село Бозвелийско. Това сочан резултатите от всички взети проби, взети от свинете в село Бозвелийско, община Провадия. Те са изследвани в Националната референтна лаборатория за Африканска чума по свинете (АЧС), след което резултатите са тествани наново.

" Изследването удостовери констатацията от осъществените клинични прегледи, че в обектите в 3 километровата зона на този стадий няма съществуване на болестта. С проучването на пробите завършва първият стадий от осъществяването на ограниченията в 3 километровата зона към установеното първично огнище на АЧС ", безапелационни са от Българската организация по сигурност на храните.

Продължава работата на специалистите от БАБХ по осъществяването на клинични прегледи и взимане на проби от свинете в обектите в 10 километровата зона към с. Тутраканци, където бе намерено онището. Проверя се дали някои от стопаните в селото са заклали животните си преди да излязат резултатите от пробите, които потвърдиха заболяването. Изнасянето на живи животни, фуражи и месни артикули от селото остава неразрешено. След като излязоха позитивните проби, там бяха умъртвени повече от 80 животни и загробени на място.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР